Menu
Forside
Nyheder
Hjortholm
Hestene på Hjortholm

Avlshopper


Avlshingst

Ungheste/youngster
Aargang-2011
Aargang2012
Aargang2013
Aargang2015
Aargang2016
Aargang2017

Islaender /Icelandic

Hjortholms-Hyggeryttere

WELSH 

Vallakker

Andre dyr

Diverse

Udlejet/solgte
Til Salg

Galleri
Kalender

Link

Skriv gerne en hilsen pr mail :-)
 

Nyheder:

           

6-9 2017

Siden sidste opdatering har vi desværre haft tekniske problemer med opdateringen af siderne. Alle billeder, bagrunde, logoer osv var pist væk. Der vil desværre stadig kunne opleves problemer med siderne. Alle henvendelser vedr. fejl og evt ? er velkommen på vores mail hjortholmida@stofanet.dk

D-2-9 2017 
I dag har vi deltaget i Sensommerskue i Billund, dette kunne lade sig gøre fordi vi fik fantastisk hjælp af gode venner Dorte Friss og hendes skønne datter Laura Amalie. 
Vi havde valgt de 2 hoppe føl skulle med til skue sammen med deres mødre. Det betød masser af træning, gåture med dem inden dagen.  De var ude at køre trailer , bla for at blive chip mærkede, så de også havde prøvet at blive læsset og blive kørt med. 
Det gik også helt uden problemer, alle var søde og nemme at have med i byen.

Yngste føller Marguarita som netop blev 3 mdr på dagen, klarede sig bedst. Hun var mest harmonisk på dagen og fik en flot 2. pl med 40 p.- 9 i type. ( Fløjen stod også med 40p)

Maesie Moon stod nr 4 med noget skuffende 38 p, hun er virkelig fin med masser af hår og super bevægelser. På dagen var hun måske mindre harmonisk, da hun er vokset meget på bagparten på det sidste. 

Laura Amalie og Dorte deltog i kostume mønstring med Malou og Marguarita klædt ud som Pippi og Hr. Nelson. Det klarede de superflot og det blev belønnet med en 1. plads.

Oliver og jeg deltog også i kostumemønstring med Maquita og Maesie Moon klædt på som ægte Laksefiskere. Oliver var bare virkelig god og løb sig til 1 plads og i finalen igen en 1.plads som bedste udklædte. Er så stolt af  min dreng og søde ponyer..

se flere billeder her.

 

JULI 2017

Melody af Hjortholm 1 år og Marabou af Hjortholm2 år, begge efter 1. kl forældre er i foråret flyttet til nye avlere og udstillere. Det er fantastisk at høre hvor godt det går og hvor glade de er for vores avl. Der er ingen tvivl om at netop disse 2, kommer til at gøre sig bemærket til shows rundt om i landet. 

I juli blev det så Mowgli af Hjortholm 1år og Amadeus af Hjortholm 2 år der flyttede til et nyt 5 stjernet hjem. Nye ejere vil også blive set på dyreskuer og til shows med de smukke drenge. De ser fantastiske ud begge 2. Især Amadeus har udviklet sig formidabelt-.

Amadeues med sin nye madmor.

Mowgli 1år 

August 2017

Årets 3 skønne føl, er heldigvis lige som vi ønsker både af sind og type. 

Maquita kom først med et velskabt hoppeføl d. 11-5-17

Malika folede en måned for tidligt , et meget lille dejligt hingste føl, d. 23-5-17

Malou gik næsten tiden ud og gav os et stort hoppe føl d. 2-6-17

Da vi kender vores hopper og deres adfærd vidste vi hvornår det var tid at få dem på boks. Vi var heldige at overvære alle 3 perfekte folinger som gik lige efter bogen.

24-4 2017

Siden sidst har vi fået de 3 hingste plage Marabou, Mowgli og Amadeus kastreret.
De bliver alle 3 nogle fantastiske brugs ponyer, kærlige og samarbejdsvillige. Så håber at der nogle familier der kunne være interresseret i at købe dem.

Alle heste æsler og hunde er blevet vaccineret, givet ormekur og fået tandtjek af vores dyrlæge Hans Jørgen Pedersen. 

6 hopper er flyttet på sommegræs  hos Tina i Ravning Paradis og Diskovery er flyttet på sommergræs i Ådum sammen med Amadeus og Mowgli. 

Marabou er solgt og flyttet til nye shetlænder udstiller og avlere i Thise.

Malika, Maquita og Malou går herhjemme, nej nærmere triller. Deres termin er lige op over . Spændende hvad de leverer af føl i år, helt sikkert sorte, men ønsker bestemt at det bliver vellykkede folinger.

Ridningen på vores islændere er stadig en kæmpe succes godt hjulpet af herlige Kjeld Baagø som underviser dem som ønsker dette.

13-3 2017

Flere kvalitets shetlændere kan nu købes til en god pris. Se salgs siden eller kig rundt om der er andet de frister og matcher jeres ønsker. F. eks kan Over All Championat Hingsten erhverves meget billigt. Svarende til 4-5 bedækninger af dine hopper. Der til kan man tage hopper ind til bedækninger. Så udgiften til køb kan gå i nul. Tilmed får man en super sød hingst som kan ALT og har hele pakken. 

5-3 2017

Det blev dagen hvor vi fik endnu, en smuk islænder hjem. En dejlig tur til Ribe sammen med Maja Skov fra Hyggerytter holdet gjorde os sikre i at denne smukke , søde hoppe skulle med os hjem. Hun hedder Kella fra Rødstenskær  og får selvfølgelig hendes egen side  i islænder mappen. Vi glæder os til at hun falder rigtig til i flokken som nu tæller 5 ældre ismuler.  Det er så spændende at arbejde med islændere, der er rigtig mange fælles træk med shetlændere både omkring temperament og samarbejde. Islændere har bare et par ekstra gear og er størrere. 

4-3 2017
I årets første måneder hvor der er stille på udstillings fronten, har vi startet et nyt koncept. Hjortholm´s Hyggeryttere. Ideen bag er et tilbud gennem en Hjælpende Hånd hvor man spontan, må -kan komme og ride en tur på bane eller i skoven på vores islændere og børnene på shetlændere.  Ved at der er flere personer, der ikke selv har muligheden for at have hest eller gå til ridning. Gruppen der kommer og hygger om hestene, booker sig på vores FB. side. Det er helt frit  og under eget ansvar. Nogen af pigerne og børnene er meget dygtige og erfarne andre er nybegyndere. Men fælles for dem er, at de nyder glæden ved samværet med ponyerne og ismulerne. Gruppen tæller 10 voksne ryttere og x børn . 

Det er indtil videre en succes med en lang venteliste til. Vi håber at kunne tilbyde flere heste, undervisning, ture, jordarbejde og agility med hestene hen over foråret.

Måske udvider vi med turist ridning , for der skal også være økonomi i det. Maja Skovs billede.

3-3 2017
Der har desværre været teknik problemer omkring hjemmesiden. Beklager. Forsøger at opdatere. 

År 2016 bød på et fantastisk år på pony området. Vi fik 2 ønske føl og den ene er en beholder. De skuer vi har deltaget i, har været med super gode resultater. Resultaterne fremgår snarest af de respektive ponyers sider. 

Vi har sidst på året desværre haft store ændringer på det private områder, hvilket betyder at vi skal skære ned på antallet af Shetlænder. Håber at der er intereserede købere som vil give ponyerne 5 stjernede hjem med oplevelser i og uden for show ringen.

Skriv endelig så finder det rette pony match til dig.

 

 

18-11 2016

Puha, er der godt nok gået e helt år siden opdateringer på siden. Der er ellers sket en del, men det meste ryger nok direkte på Facebook; Ida Holk Stutteri Hjortholm.

 


Vi har enkelte ponyer til salg, skriv gerne mail ved yderlige interesse. :-)

14-11 2015.

Vi har næsten alle ponyer hjemme fra deres sommerophold. Det er bare så dejligt. Ude er godt men hjemme er bedst. :-) De to vallakker er dog stadig udlånt om naturplejere så længe græsset stadig vokser.  

Vi har reduceret med 3 af vores skønne hopper som er solgt til super gode hestekyndige hjem.  De får det som blommen i et æg, måske får vi dem stadig at se rundt på dyreskuer og showpladser. Men vi skulle gerne have solgt de to vallakker og en enkelt hoppe mere snarest muligt, så henvendelser er velkommen. 

D. 10-10 2015
Oktobershow for Welsh- og Shetlandsponyer
Se billeder her
Lørdag d. 3 Oktober deltog vi i Oktobershow for Welsh og shetlandsponyer i Fredericia. Et brag af et show som altid er vel arrangeret og gennemført. Der er forud sat fut i forventningerne og stemningen er altid i top. Der var 3 ringe i gang hele tiden med welsh i ring 1, shetlandponyer i ring 2 og Leading Rein, First Ridden og Open Ridden samt show opvisning ved stald Enggaard.

Dommere: Welshponyer og Cobs & Open Ridden: Robert Jones, Wales Shetlandsponyer & Leading Rein og First Ridden: Live Enerhaugen, Norge

Med os havde vi Maquita af Hjortholm i følhoppehold og hendes hingsteføl Marabou af Hjortholm. Goldhoppen Amina af Hjortholm samt Mirain Sugar Babe i First Ridden.

Maquita møntrede Amalie og jeg Marabou. Han stod nr 2 i holdet og en finaleplads var i sigte. 

Amalie skulle ride Mirain Sugar Babe i First Ridden. PÅ trods af vores manglende viden omkring First Ridden red hun flot til en 4. plads.

Over middag skulle Maquita og Amina i et stort stærkt hold. Goldhoppe og følhopper var slået sammen til et hold- 6-9 årige. Det gav os problemer så hurtigt fik vi Kathrine fra Stald Skovgården til at mønstre Amina. Det gjorde hun fantastisk så Amina gik nr 2 i Holdet. Også en finaleplads til hende. 

Maquita tog jeg selv medens Frank tog Marabou, det gik også superfint så godt at en 3 plads var hjemme. Fløjen gik til en tysk hoppe. Dermed  havde vi de 2 bedste danskavlede hopper i klassen. 

I finalen blev det ekstra svært op i mod de smukkeste welsh ponyer.  Men 2 ærepræmier blev det til. Tusind tak til Salon Papillion, Egtved og Salon Haulrig.

 

D. 23-9 2015
Vi deltog i Fynboskuet på Allerupgaard d. 19/9-Et super skønt og veltilrettelagt skue. God stemning og solskin dagen lang. Der var stor tilslutning og flotte ærespræmier.
Dommere var Jane Lund og Pernille Sandø

Vi havde Marabou af Hjortholm på 3 og 1/2 mdr. med. Han klarede det fint og var frisk fra morgnen af. Han stod fløj i sit hold. 

Maquita deltog i følhoppe holdet stod nr 4/6

Malou deltog stor, rund og dejlig. Desværre for tyk  iflg beskrivelse ellers fin beskrivelse,

D- 12-9 2015

Et stort ønske er i dag blevet opfyldt.

Vi har fået en lækker stor islænder mere. En dejlig ældre herre Andvari. Han har tysk afstamning. Andvari`s navn betyder den lille rige dværg om boede under et vandfald med sin ring som var forbandet. Ringen bliver stjålet af Loke, som nu er forbandet. Anvari har gået som turithest ved vesterhavet. Han bliver en super god ven til Blakkur og Franks ridehest. Oliver og Adam vil også få mulighed for at ride  da han er bundstabil og indretter sig efter den rytter der rider uanset nivau.

se flere fotos KLIK HER

 

D.1 September -2015

D. 25 August deltog vi i sensommerskue på Trindmosegaard i Sydjylland. Med os havde vi Ariel af Hjortholm med  sit 6 uger gamle hingsteføl Amadeus af Hjortholm ved siden. Samt Maquita af Jægerlyst/Hjortholm med sit 10 uger gamle hingsteføl Marabou af Hjortholm. Sidst men ikke mindst hav de Amalie sin Perlens Amanda med til Kostume-mønstring. 
Det var en super dejlig dag med solskin og smukke ponyer hele dagen. Dommerteamet var Merethe Henriksen og Allan Vihrs
Fine resultater  på dagen. Marabou gik FLØJ med 40 p i hingsteføl holdet - nr 4 i finalen. Amadeus gik nr 5 og  Toppen var Amalies mønstring med Amanda som Rødhætte og Ulven. Amalie gik hen og tog titlen BEDSTE JUNIOR MØNSTRER.
               
                    Marabou af Hjortholm 10 uger, FLØJEN 
                   
                     Amadeus af Hjortholm 6 uger.


Siden sidste update er 2 af vores dejlige damer flyttet til en skøn familie. Her får de det som blommen i ægget. Forkælelse i det daglige, lidt ridning og udstillinger. Fantastisk at få lov at sælge til nye udstiller og avler. :-) Al mulig held ønsker vi både folk og fæ, ;-)

D.21.Juli 2015
Årets hoppekåring i Randers- solskin, dejlige mennesker. smukke ponyer samt dygtige og skarpe-skrappe dommere.
Vi havde Wilma af Hjortholm, 5 år, 96 cm i stg. 15,5 cm om piben.
Hun er efter
  Wibe  af Hola 1. kl og Appelboes Flash 2 A (1. kl. x 45 p) Morfar den berømte Whitefield Ewan GB 1. kl  Jeg mønstrede Wilma på fast bund om morgnen, det klarede vi fint.
Wilma gik nr. 3 i det store stærke Standardhold som den yngste og mindste deltager med karaktererne 9-8-7-7-8. 39 p. Flotte ord me dpå vejen fra dommerne Mrs Rachel Brown og Mr. Peter Tindale. 
TAK til Maria Mini Busk Pedersen for flot Mønstring.


                                   

D. 4. Juli 2015

Hjemvendt fra årets fest Landsskuet i Herning er det tid til status.

Med os havde vi Goldhoppen Wibe af Hola 1. kl som så intet mindre end fantastisk ud. Hun blev rigtig flot mønstret af Maria mini Busk. Desværre rakte det kun til 22 p i det store goldhoppe hold som blev bedømt af Ole Paarup og Pernille Sandø. 
Maquita af Jægerlyst/Hjortholm havde vi med i det stærke følhoppehold. Hendes dejlige store føl Marabou af Hjortholm på 4 uger klarede det alt sammen til UG. Det var varmt, mange mennesker og nye indtryk. Desværre synes dommerne Poul Andersen og Tina Strandkvist ikke om vores smukke 1. kl hoppe.!
Til gengæld gik det super flot for Amalie i 4H regi. Hun havde Perlens Amanda med som hun mønstrede om lørdagen og viste spring, bak og longering med i ringen. Blandt ponyer, skildpadder, kaniner, kalve, hunde, bondegårde oma. vandt hun  over dem alle sammen med 25p. og ærespræmie pokal og glaskrus.

Maquita og Marabou           Wibe af Hola
se flere billeder her

                 
Amalie med sin Perlens Amanda. Se flere billeder af hende ved at klikke på billedet.

D.1 Juli 2015

Sikke en dejlig morgen, netop som jeg kom ned til stalden kom Ariel ud af skuret med en lillebitte våd føller efter sig. Det er hendes første føl, så super fint at hun klarede folingen til UG.  Den lille fyr skal hedde Amadeus af Hjortholm. 
              


D. 22 Juni 2015

Efter en rigtig dårlig start på årets folinger, leverede Maquita et stort langbenet hingsteføl d. 31 Maj. Hun havde termin d. 4 Juni så kun et par døgn før.  Han er superfin og en som vi forventer meget af. Fantastiske blodlinier og resultater. Han hedder Marabu af Hjortholm.

Vi har deltaget i Horsens Dyreskue d. 12 - 13 Juni. Med os havde vi Amanda af Hjortholm, Manjana af Hjortholm . Begge deltog i Goldhoppe holdet.  Amalie havde Perlens Amanda med i 4 h dyreskuet.

Amanda blev desværre halt under opvarmning, hun fik ellers fine ord md af dommerne. 4x særdeles god. Men bevægelsen trak hende ned på21 p.

Manjana viste sig ellers godt men faldt ikke i dommerens smag, hun fik ros for sin  perfekte ønskelige kondition. 

26 Maj 2015

De brogede damer, Perlens Amanda og Amina af Hjortholm er kommet over på sommergræs. De går og bliver forkælet med nusseri af de dejlige mennesker som ejer Lille Paradis. 

se flere billeder af damerne her. 

 

20 Maj 2015

Da Classic er kåret i 2.A men absolut er en 1.kl hingst satsede vi alt på at stille ham til omkåring d. 16 Maj -15 i Fredericia. Classic er blevet trænet med daglige gåture 4-6 km og longeret i trav og trav versader på forskellige underlag. Resultatet blev godt , en sød og nem muskelbundt som vi havde store forhåbninger til. 

Dommere på dagen var Rachel Brown og Ian Spence. Der var 50 hingste tilmeldt.  Nogle faldt desværre fra allerede i dyrlæge kontrollen. Classic strøg lige igennem både på fast bund, måling og ved dyrlægen. Classic skulle i standard holdet om eftermiddagen.  Denne mønstring havde vi Maria Busk til at klare.. Det var en hård kårings dag. Dommere gav meget lave point. Da det blev Classics tur blev han meget nervøs og urolig i ringen. Tydeligt kunne han ikke klare at være alene i ringen. Han trippede med museskridt i både skridt og trav.  Det blev hårdt bedømt og til vores store sorg fik han en kåring i 2.b ! 

Det blev til kun 4 1. kl hingste ved årets kåring.!!!

Vi synes jo han stadig er den samme smukke hingst og skal have lov at bedække et par hopper. Netop fordi vi tror på hans unikke kvaliteter. Han kommer helt sikkert til kåring igen. 

D. 19 Maj 2015

Så fik Amalie sin egen lille pony, en brunbroget mini hoppe Perlens Amanda. Vi fik hende overdraget gennem Dyrenes Beskyttelse d. 5 Juli 2013.  Amanda bragte desværre en del sorger og bekymringer med til stutteriet. Men det er heldigvis fortid nu. Desværre havde Amanda en noget broget fortid som vi nu endelig har fået styr på. Amanda og Amalie har været bedste venner fra dag 1. De leger, træner og har det sjovt i hinandens selskab. De skal i deltage på dyrskuer i 4 H regi.  

Se flere billeder her 


D. 1 Maj 2015

Siden sidst er det blevet forår og træerne er netop sprunget ud, en skøn tid vi går i møde. 

Vi har investeret i en ny avlshingst Glenbogie Classic SH 677 2.kl.A. Han får sin egen side under avlshingste. Classic er impotere af Gustav Larsen fra Stutteri Hola som føl. Classic er ud af nogle fantastiske blodlinier- Det er vigtigt at bevare disse originale gamle blodlinier i avlen. Vi tror at Classic kan bidrage med rigtig meget originalitet og type til vores hopper. Han vil også stå til rådighed for fremmede hopper. 

D. 20 April 2015

Februar måned bød desværre på bekymringer og sorg. Amina af Hjortholm blev alvorlig syg. Dyrlægen blev tilkaldt. Han måtte efter et stort arbejde fjerne et stort broget føl som desværre var dødt. Vi havde dyrlæge de 4 efterfølgende dage til behandling af Amina. Hun havde det efter omstændighederne det ok nu.

Marts måned bød på årets første show. Et stort flot tilrettelagt show for Welsh ponyer og shetlændere. Dommeren for shetlændere var fra Holland. 

Vi havde taget vores flotte avlshingst Sønderskovs Diskovery samt 3 års hingsten Amazing af Hjortholm. Hjemmetræningen var i orden og havde givet drengene flotte muskler og god opdragelse. Selve mønstringen på dagen havde vi "proffessionel" hjælp til af søde Marina Busk Pedersen. 

Disko stod som nr 2 i holdet og fik flotte ord med på vejen af dommeren. Bla Dagens bedste trav :-) Der har han nemlig som ingen anden. ;-) 

Amazing stod som nr 3 og blev vurderet som en spændende velrejst hingst med fantastiske bevægelse. Desværre manglede han shetlænderpræg. 

April ¨måned bød på endnu flere sorger.  Wilma folede en tidlig  lørdag morgen d. 18-4, 3 dage over termin. Desværre fandt vi hendes store hoppeføl død på marken samme dag.  Søndag morgen d. 19-4 folede Malou et stort perfekt hoppeføl, alt gik efter bogen. Hun var fantastisk smuk og sprang rundt i boksen som på en galop bane. Hun drak og sked som hun skulle. Mandag morgen hang hun sløvt, dyrlægen blev fluks tilkaldt men hun blev dårligere i løbet af dagen. Jeg sad med hende i skødet hele dagen kl 16 døde hun.... Hold op det var hårdt og meningsløst. 

Forstår slet ikke hvorfor vores hopper og vi skal alt det grusomme igennem.

 

GODT NYTÅR. :-) *************************
Showsæsonen starter lige om lidt- Det første vi deltager i er det fantastiske hingsteshow i Egtved. Træningen af ungdyrene og hingstene er i fuld gang. Bla lange liner, longering og små spring. Til daglig er det motion og smidighedsøvelser der bliver trænet.  Det er utroligt dejligt at mærke glæden og samarbejdet som hver enkelt pony viser. 

Fodringen af alle de små bamser fungerer fint i løsdriften igen i år de fordeler sig fint til deres pladser. Det er skønt der ikke skal slæbes vand rundt endnu når vi ikke rigtig har noget frost. Men til gengæld har vi mudder ved alle indgange og trug. Det er så træls for ponyerne med våde ben og hove. Vi er gået igang med at dræne, ligge et tykt lag sand på, så plast-riste derover flis. Håber det kommer til at fungere. :-)

Vi vil stadig gerne have ny avlshingst og har fundet den rette, men vi har altså et par skønne drenge vi skal have solgt først. Så kom frisk og få et par skønne drenge der vil være perfekte til ride og kørebrug. Det vil være rart at de kommer videre inden føl og bedækningssæsonen starter igen. 

D.4 Oktober :

I dag har vi deltaget i et fantastisk, forrygende og veltilrettelagt show Oktobershowet for Welsh- og Shetlandsponyer i Egtved.

Der var 178 deltagerne ponyer, fra Østrig, Sverige, Norge og Tyskland samt dk. Shetlandsdommeren var den anerkendte Ken Scott, Han var med sin erfaring, dygtighed og strålende humør med til at sætte sit præg på showet. Med os havde vi 4 ponyer så det krævede en del logistik både med selve mønstringen og transporten. Til mønstringen havde vi en super show-girl Maria Mini Busk til at hjælpe os. 
Med os havde vi 2 års hingsten Amazing af Hjortholm, 3 års hoppen Manjana af Hjortholm, 5 års hoppen Malou af Hjortholm og sidst men ikke mindst vores avlshingst Sønderskov Diskovery.

Amazing stod nr 3 i sit hold om ham sagde dommeren : 
Stor og velrejst hingst af god type, - god bevægelse i skridt og meget god i trav.
Dommeren bemærker at han tænker at Amazing bliver over mål.

Manjana gik godt og blev nr 2 af 8  så en finaleplads til hende.:) Om hende sagde dommeren:
Særdelses god type, meget feminin, kønt hoved.

Discovery blev rigtig flot fremvist og så hel fantastisk ud. Han tog da fløjen og stod nr 1 af 6. en Finaleplads til ham. Om Ham sagde dommeren:
Hingst af særdeles god type med et smukt hoved. Særdeles gode lemmer. Særdeles god bevægelse i skridt og trav. :-) 

Malou deltog i 5-6 års goldhoppeholdet. Hun gik super godt trods hendes lidt for runde former. Hun fik tildelt fløjpladsen samt ærespræmie og endnu en finaleplads.:-)  Nr 1 af 6 om hende sagde dommeren:
Særdeles god type med et smukt hoved, gode lemmer, meget god bevægelse i skridt og trav.
I junior Championat fik Manjana lov at gå op blandt de sidste 6 og en endnu en  fin ærespræmie fra Blue Horse. 
I Hoppe Championatet gik Malou længe og blev til sidst rykket ned fra en 4 plads til en 6 og en flot ærespræmie også fra Blue Horse 
I Hingste Championatet på tværs gik Diskovery hele vejen og blev Champion Reserve kun slået af Welsh Hingsten som senere blev Best In Show.
Fotos fra dagen herunder samt på deres egne sider.

Amazing 2 År Klik her og se flere.

Diskovery . se flere billeder her.

Malou. Se flere billeder her.

Manjana . Se flere billeder klik her 
D.10 September:

Søndag d. 7-9 tog vi turen til Rendsburg i Tyskland for at deltage i et skue for shetlandsponyer og Partbreed´s. Louise Skovmose havde arrangeret så vi også fik lov at udstille dk-ponyer. :-) Ialt deltog 120 ponyer.  Men det viste sig at være en del mere end det. Det var stort og gennemført med shows, messe og udstillinger med alt hvad vi kender fra de store dyreskuer.  Dommere på dagen var Caroline Wallays og Inka Stomann-Thiesr- 
Stutteri Skovmose havde en lækker Følhoppe med Glantans Wiwi og hoppeføllet Skovmosens Wilma samt goldhoppen Stjernens Calypso. Vi havde 2 goldhopper med Amina af Hjortholm og Maquita af Hjortholm/Jægerlyst. Holdene var opdelt efter alder. Amina var i holdet for 5-6 årige, hun skulle ind som den første/yngste. Man skridter ind enkeltvis og stiller op foran dommerne. Et øjeblik efter bliver man bedt om at trave en runde og stille op igen. Ma 3 min. når alle har været inde skridter hele holdet rundt og oprangeringen begynder. Amina endte på en flot 6/ 11 plads. Maquita var i holdet lige efter for de 7-9 årige. Maquita endte op med en flot 3 plads. 
Tak for Ærespræmier som det blev til hele 2 af. 

For at det hele kunne lykkes fik vi  fantastisk hjælp af Anke, Martina,  Aneka Kessen og alle deres ponypiger. Tusind tak for at vi måtte være med, Tak for det altsammen, Tak Til Louise og Emma for en dejlig dag. :-) 
Se flere billeder HER 
  Maquita af Jægerlyst/Hjortholm  Amina af Hjortholm

D. 6 September flyttede den skønneste islændervallak ind på stutteriet.
Blakkur af Nørager 14 år gammel. Han skal være min ridehest. Det er intet mindre end en fantastisk hest som jeg glæder mig til at dele rigtig mange timer med.
Blakkur får selvfølgelig sin egen side hvor vi vil dele de fremskridt og oplevelser vi får sammen.:-)

1. September.
D. 24-8-14 deltog vi i et lille veltilrettelagt skue på Trindmosegaard ved Grindsted.
Merethe Henriksen og Christina Vihrs var dommere på dagen. :-) Vi  havde vores dejlige 2 års hingst Amazing af Hjortholm med.  Han er en stor og stærk herre og kan virkelig spadsere så det er svært for mig at følge med. På dagen trådte Bettina Bøjsen til og mønstrede Amazing til UG. TAK. :-) Dommerne sagde bla. om Amazing- Hingsstepla af særdeles god type med maskulint udtryk, kønt hoved, godt hårlag og velrejst.   det gav karakterene  ; 9-8-7-7-8 =39 p og nr 2 i holdet.
Amazing blev også dagens beste klargjorte. :-) 

          
Billederne er taget af Helene Jørgensen :-) Se flere her:

18-20 Juli 2014 Hoppekåring i Randers. 

Med os havde vi Malou af Hjortholm 5 år Hun var yngste deltager i holdet og skulle være den første for dommerne Rachel Brown og Ian Spence. Synes det er svært at være den første. Men heldigvis havde vi fantastisk hjælp i Maria Busk som klarede opvarmning og mønstring til UG. Med os havde vi også Ariel af Hjortholm som desværre kom i samme hold. Det er aldrig rart at havde flere i samme hold. Men også her gik mønstringen helt perfekt, Maria klarede bare dem begge to. begge var veltrænede og søde at havde med men desværre også lidt for buttede efter dommerens smag. De havde ellers været på skrump og med daglig motion og træning. Ved oprangeringen af alle 11 skønne smukke hopper blev Malou placeret på en 3. plads med 41 p og Ariel på 5. plads med 38 p. Begge fik nogle rigtig flotte beskrivelser men overvægten prægede bevægelsen på dagen. De bliver helt sikkert stillet igen måske med et lille føl ved siden. :-) 

Men en super dag med masser af sol og skønne mennesker. .

Ariel af Hjortholm og Maria Busk, 


Malou af Hjortholm

En af årets store højdepunkter er Landsskuet The National Show i Herning. Vi havde en fantastisk uge med masser af flotte shettere samt mange andre heste og dyr. Vi var alle 5 afsted og nød vores hyggelige shetlænder-lejr selv om vi nærmest camperede i Lind !

Med os havde vi vores 2 års hingst Amazing af Hjortholm og vores goldhoppe Maquita af Hjortholm/jægerlyst. 
Desværre kunne jeg ikke selv mønstre pga af en knæskade. Men heldigvis er der altid hjælp at få blandt shetlænder folket. 
Tusind TAK til de fantastiske Louise Skovmose, Dorte Friss Hansen. Rikke Nørvang Rasmussen og Tekla.  Jeres hjælp er guld værd.<3<3<3<3. Amazing tog Rikke og Dorte sig af og på aller fornemmeste vis i det han blev placeret på nr 1 på fløjen. :-)
Louise mønstrede Maquita så flot at hun stod lige i midten nr 7 af 15 i det store goldhopper hold. 

Fotografer var Joan Gritt  og Frederik. 
Klik her og se flere-


Amazing af Hjortholm 2 år. 


Maquita af Hjortholm

18-6 2014

Horsens dyrskue er nu veloverstået, det var nogle skønne dage med dejlige shetter venner, fantastiske ponyer som strålede om kap med solen. Dommere var Ole Pårup og Pernille Sandø. Vi havde Wilma af Hjortholm 4 års og Malou af Hjortholm 5 års med.  De kom desværre i samme hold - ikke optimalt at konkurrere med sig selv... Det blev til en 2. og 3. plads. Begge var hæmmet af lidt overvægt og græsmaver. :-( De røde rosetter var der ikke mange af (2), kun en givet til shetlændere.  Men pyt det var helt igennem sjovt at være med. 

 

18-6 2014

Siden sidst er endnu en dejlig pony solgt. Sønderskovs Amy er flyttet til sjælland, hvor hun skal virke som ridepony samt lidt avl og udstilling. Det var en tung tung beslutning at sælge vores absolut bedste avlshoppe Vi er glade for at Amy har fået et super godt hjem, ved at hun får det fantastisk og passes på bedste vis, men hun er godt nok savnet.  

19-5 2014

Så er en årets største højdepunkter i Shetlænder regi vel overstået. Den årlige hingstekåring er netop afviklet i Fredericia. Hele dagen forløb i rigtig god stemning. Der var en del tilskuer fra , Tyskland, Holland, Sverige, m.fl der havde taget turen for at se de smukke danske hingste.  Vi var der som tilskuer og især "Hepper". Dommerne Jane Barry gjorde et utroligt flot stykke arbejde hvor vi dagen igennem ¨så en fair bedømmelse med en tydelig rød tråd.  Man må sige at vi har mange virkelig fine kvalitetshingste i DK Der var i hvert fald flere jeg gerne ville have med i lommen hjem. :-) : Samtlige resultater kan ses her 
Billeder kan ses Her : Hingstekåring 2014 
                               Hingstekåring 2014
                               Hingstekåring 2014

D.3-5 2014

Vi har i dag deltaget i Fyns plagskue for ponyracer. Dommere var Poul Andersen og Carl Trock. Der var 53 deltagende ponyer hvor især Welsh strålede om kap med solen. Vi havde 2 helbrødre med Amarone 1 års og Amazing 2 års. De var begge lidt frække at have med i ridehuset, hvilket de ikke havde prøvet. Begge  fik en 
2. plads med fine beskrivelser. 

På hjemturen fik vi afleveret skønne Donovan og Amarone til nogle skønne og fantastiske unge mennesker på sydfyn, De får det supergodt på dette idyliske sted, Her er der ingen tvivl om at disse to unge herrer vil blive forkælet og udvikle sig til store stærke shettere. :-)
Maqueen er også flyttet til et super fantastisk hjem sammen med en miniatur pony og en shetlænder vallak.

 DONOVAN,

 hvilket
 Disco  
Se flere billeder HER af Disco og Ariel 

D. 26-4 2014

Her er det forår det ses på blomster og træer men så sandelig også på ponyerne ;-) De er legesyge og laver de mest fantastiske opvisninger på marken. Striglerne er også på overarbejde med at hjælpe vinterpelsen af. De fælder helt enormt. Det er spændende at se de unge i sommerpels. De ser alle godt ud men et par måneder på frisk græs kan altid gøre underværker. 
Vi venter ingen føl i år, et bevidst fravalg men i år ifoler vi 2 - 3 hopper ved vores skønne hingst Diskovery. Malou og Ariel er bedækket nu. Så håber vi at alt går vel. 

Vi ar efterhånden planlagt skuesæsonen som blev skudt i gang med hingsteshowet for Welsh og shetlændere.Et helt fantastisk godt tilrettelagt show :-)

 


 D. 20-2 2014

Nu er træningen til årets skuer sat igang for alvor. Vi træner ved at gå lange ture i forskellige tempi. Det er først og fremmest hingstene der er igang. Det første skue er d.22 Marts for Shetlændere og Welsh ponyer.  Vi har ikke helt besluttet hvem vi tager med. Skal lige se hvordan de arter sig.


Se flere billeder Klik Her
Malika af Fjordglimt. 
D. 2-2 2014

Det er efterhånden længe siden der er opdateret herfra stutteriet.. Det skyldes flere ting men nu går vi forhåbentlig mod lysere tider. 
Alle vores 20 shetlændere ser ikke mindre end fantastiske ud i deres vinterpels. De går i 2 store flokke i løsdrift. De 5 hingste går sammen med onkel Texas. Alle  13 hopper går i den store løsdrift. De 2 skønne føl fra sidste år skal ind til de andre drenge i den kommende uge. Disco går og vogter over dem alle. :-)

Vi er så småt begyndt at planlægge årets udstillinger, vi håber at kunne deltage i de fleste her i jylland og på fyn.  Men lidt af en kabale at få til at gå op med så mange spændende skuer.  :-)

Vi venter ingen føl i år, da vi synes vi har rigeligt med at træne og passe dem vi har. 

Flere spændende emner kan købes, da vi meget gerne vil ifole et par hopper i år. 


D. 23-9 2013
Årets 2 hingsteføl Amarone og We´can´do af Hjortholm, er nu  4 og 5 måneder og et par betydelige herrer. Vidt forskellige med hver deres look og super bevægelser.. 

Klik på billedet for at se flere af denne smukke herre. :)


Klik på  billedet for at se flere af denne elegante herre. :-)


D. 23-9 2013
Nu hvor sommeren går på hæld, er det bestemt på tide at få opdateret hjemmesiden.  Det sidste skue vi har deltaget i, var The National show i Herning. Det var skønt at vi var så mange shettere folk der camperede  side by side. Der blev rigtig snakket, udvekslet erfaringer, grinet og festet. 

Siden da har ponyerne holdt ferie, 7 hopper med 2 føl har gået i samlet flok herhjemme.  De fire Unghingste har gået med deres far Diskovery i vores indhegning ved søen i skoven.  Lækkert at have verdens skønneste hingst. Disko er en super Konge-far og opdrager sine drenge på en god og rolig måde. 

 8 hopper i alle aldre har hygget sig gevaldigt på Tinas Eng i Ravning. De 1 og 2 års hopper er blevet flotte og fyldige- nærmest ikke til at kende. Det er så positiv en udvikling de er i når de går sammen i flok. De ældre opdrage og styre dem, medens plagene bare leger og tumler med hinanden. .

Vi har i år valgt at undlade at bedække vores hopper. Markedet har ikke været godt  og vi ser ingen grund til avle flere føl da vi gerne vil ned i antal. Så der er virkelig også mulighed for at erhverve sig nogle ponyer af høj kvalitet. Det er blot en henvendelse så finder vi en pony vi kan undvære ;-)                                 

D. 18-6 2013
Sikke et hyggeligt dyrskue vi har været til i Horsens i Weekenden. 
Vores smukke følhoppe Amy og hendes store føllebasse fik 23 p og en fin bekrivelse med hjem . Malou af Hjortholm 4 år stod nr 2 med 23 p i goldhoppeholdet.

Dommere var Gustav Larsen og Ole Pårup som dømte shetterne med positive bemærkninger og strålende humør. Stemningen og hyggen blandt shetter/hestefolket var også i top. 

Malou af Hjortholm 4 år  klik her og se flere billeder fra dagen. 

13-6 2013.

Nu er vi nået til dyrskuet i Horsens, fredag og lørdag deltager vi med 2 dejlige hopper - Sønderskovs Amy med sin dejlige store føl Amarone af Hjortholm knap 8 uger :-) samt 4 års gold hoppen Malou af Hjortholm. 

Det bliver så spændende.....

15-5 2013

I dag fik vi en dejlig overraskelse, Wibe af Hola stod på engen med et skønt hingsteføl ved siden. Begge havde det godt men Kurt blev noget overrasket det samme gjorde vi, for Wibe havde først termin d. 30 Maj. Wibe´s føl skal hedde We´can`do af Hjortholm. 

Billeder følger når jeg lige får lavet deres egne sider. 

Begge følhopper og føl kan købes med eller uden føl ved siden. Ring/skriv og hør nærmere. 

 

22-4 2013

YES. Så har Amy folet et super velskabt hingsteføl- han skal selvfølgelig hedde Amarone af Hjortholm opkaldt efter vores yndlings-vin. Folingen klarer hun altid i flot stil- lige efter bogen. Klik her og se flere billeder: 

21-4-2013

Idag tog vi turen til skive Plagskue som tilskuer. Et helt fantastisk velarrangeret skue med en super dejlig stemning. :-) Hold da op for nogen dejlige shettere, folk, og sikke et show. Stort TILLYKKE med resultaterne. 

20-4 2013

Idag deltog vi Egtved Plagsskue for ponyracer.
Skuet er et dejlig velorganiseret lille skue som Fjordhesteforeningen arrangerer. Dommere på dagen var Matin Bloch og Ole Damsgaard Olsen.

Fantastisk dag for os selvom der ikke var mange shetlændere så skulle vi da op imod flere Welsh, Connemare, New forrest, Haflinger, Fjordheste m.fl.
Vi Havde et års Hingsten Amazing af Hjortholm, Macqueen af Hjortholm og Wista af Hjortholm med. 
Alle 3 gik fløj i deres hold, Amazing gik videre til finalen som bedste shetlænder, Amazing gik så flot og blev Bedste Hingst på tværs og tog Bedst in Show Reserve....:-)))))). De præcise resultater og billeder kommer en anden dag. 
Tak til Egtved Apotek for Ærespræmie, 

Tak til TURFA dyrecenter for gavekort.

Tak til Equine Vet for det flotte gavekort. 

 

D. 9. - 4. 2013

I lørdags d. 6-4 var vi til årets første skue i shetlænder-regi. En skøn dag i godt selskab og rigtig mange ungdyr. Det er altid ekstra spændende at se hvordan sidste års føl har udviklet sig hen over vinteren. Vores egen blodlinie er ud af de gamle skotske og lidt langommere i tilvækst.

 Vi havde valgt at tage en 1 års hingsteplag med. Amazing af Hjortholm, Han gik nr 3 i et stort blandet hingstehold med 39p og i finalen. Han fik bla beskrivelsen,; En pony med megen hingstepræg og stort potentiale. :-)

Vores 2 års Hoppe Manjana af Hjortholm var også med selvom hun rykker rigtig meget og vokser nærmest fra hinanden. Hun fik 38 p og en 5 plads lige midt i holdet. Vores 3 års Wilma af Hjortholm Fik også en 3.p med 40 p og finale plads. Tak til Hornsyld Købmandsgård og stutteri Skovmosen for 2 flotte ærespræmier.Se flere billeder fra dagen Klik Her


Amazing af Hjortholm 11 mdr. 

Manjana af Hjortholm

Wilma af Hjortholm 3 år

 

D.22 - 2 2013

Nu kommer foråret forhåbentlig snart, vi har nærmest  været i hi de sidste 4 måneder. Men nu vågner vi igen med nogle små forandringer. Vi har afhændet 2 af vores hingste og udlejet en pony til ridebrug. Så status  på ponyer er 19 shettere og 2 æsler. 

Alle hopper ser hamrende godt ud i deres vinterpelse, Plagene og føllene har udviklet sig helt fantastisk, de har alle arvet fremragende bevægelser, type og hårlag, præcis som vi ønsker i vores avlsmål på stutteriet. 

Vi venter 2 føl til April og Maj efter Amy og Diskovery samt Wibe og Diskovery.  Med 3 årgange føl efter Diskovery har vi et klart billede af hvilke kvaliteter han giver videre. Dette betyder også at vi i år tilbyder Diskovery til bedækninger men han kan også lejes for bedækningssæsonen alternativt med forkøbsret.  Herunder ses vinterbilleder af vores smukke og fantastiske Avlshingst Sønderskovs Diskovery SH 482

klik på billedet og se flere af Disko. :-)

D. 27-10 2012

Idag har vi deltaget i Oktobershow for Welshponyer og Shetlændere på Vestbirk Rideskole. Et fantastisk privat Arrangement hvor alt fungerede ned til mindste detalje i en god stemning. Alt dette var arrangeret og ledet af Helle Knudsen Jørgensen, Stutteri Fjorglimt og Lisbeth Mikkelsen m.fl.
Dommerne var hentet ind fra Tyskland Michael Thøne & Caroline Wallays som hele den lange kolde dag gjorde et godt stykke arbejde. 
Vi havde vores 3 års hoppe Malou af Hjortholm og 4 års hoppe Amina af Hjortholm. De var begge i top form og gik stabil dagen igennem. Malou gik Fløj 1. p  og i junior championatet blev hun nr 3 og BEDSTE Junior-hoppe. 
Amina blev nr 2 i sit gold hoppehold, kun slået af en gudesmuk hoppe fra Norge. I finalen gik hun fantastisk og blev inde blandt de sidste 10 ponyer. Hvoraf de fleste var Welsh-ponyer.  Norge vandt B.I.S. titlen med en helt utrolig welsh. 
Amina af Hjortholm
Klik på billedet og se flere. 

Malou af Hjortholm
Klik på billedet og se flere. 

D 18-10 2012

Endelig - Et stort smukt hingsteføl. 
Vores skønne hoppe Maquita vidste vi var løbet om, idet vi så hun blev bedækket ved vores hingst Diskovery som gik i stod med alle hopperne. Alle trivedes med at gå sammen. Maquita var blevet bedækket 2 + 3 Juli 2011 men medio November 2011 så vi at hun igen tog imod hingst og resultatet viste sig så nu. Vi tog Maquita fra for 2 dage siden, hun var emsig og begyndt at ligge yver til. Så kl 19 d. 17/10 kunne vi se det ikke ville vare længe nu. Kl 23.30 folede Maquita  let og ubesværet et stort perfekt hingsteføl. Han ser fantastisk godt ud, er kælen og meget tillidsfuld. Så pyt med at det blev et efterårs-føl når bare det er veloverstået og begge har det godt. :-)

D 22-9 2012
I dag deltog vi i medlemsmødet og stutteribesøget for område midtjylland. Når vi bor i Grindsted er vi både i syd og midt ;)

Mødet startede ud med Kaffe og lækre boller, herefter orienterede Lene om åres skuer og arrangementer. økonomien blev også vendt. Nye foreslag til arrangementer modtages, konstruktive tiltag til at forbedre økonmien ved skuer efterlyses. 

Efter mødet var vi rundt og se stutteri Nørvang´s mange skønne shetter. Her ser man virkelig hvordan en shetlænder skal se ud. Samtidig med havde alle det bedst tænkelige sind og temperament. Det var ind imellem noget af en udfordring at komme rundt til de forskellige folde pga de enorme mængder regn der var kommet det sidste døgn. Men den udfordring løste Jesper på bedste vis med sin amfibie Jeep. Alle kom tørskoet og elegant udenom de store søer. 

Om aftenen havde vi en flot fælles salat-buffet , grillmad som blev afsluttet med fantastiske kager. Uhm . Der blev diskuteret alt mellem himmelog jord fra Pool dans til sur stråle. ;-)

Klik her og se billeder.

 

19-9 2012

Igen i år d. 6 - 9 September gik turen til Pardubcie i Tjekkiet sammen med Familien Vihrs.  Vores fantastiske værter Renata Markova, Mr Markova og deres datter Carolina :-) havde reserveret værelser til os  alle på Hotel Birdie. Samme som sidste år , et skønt sted med dejlig mad og opfindsomme tjenere i særklasse. Det var et varmt og vidunderligt gensyn med alle de skønne Tjekkere. <3

 På showpladsen var der en god stemning og en masse dejlig heste og ponyer at se på. Vi så selvfølgelig mest på de dejlige shetlændere og Renatas 6 dejlige ponyer http://www.markes-shetlandpony.cz/ . Samt 3 skønne ponyer fra https://www.facebook.com/plamp.shetlands . Disse 2 stutterier er Tjekkiets førende med avl og show´s af shetlændere. Der blev hentet 1. premier og Championater hjem til disse stutterier. Stort Tillykke med resultaterne. . 


2-9 2012
Vores føl og plage udvikler sig alle utrolig positivt.
På engen i Ravning går nu 8 ungdyr, der er rigeligt med græs og masser af forkælelse at få fra Tina, Lena og Kurt. Hjemme har vi de 2 et års hingste Donovan og Macqueen. De har deres daglige lege og udvikler sig med muskler. De 3 føl ser meget lovende ud og vi er meget tilfredse med at vores hingst Diskovery netop har givet de gode kvaliteter videre. 
Her er 2 mdr. gamle Wiwa og 3 mdr gamle Amazing


KLIK Her for at se flere. 

26-8 2012

En lang dag i super dejligt selskab til M & M SummerShow i Revsø idag.
Der var rigtig mange skønne ponyer, Overall Champion blev den utrolige flotte Fell-hoppe med tvillinger. Stort TILLYKKE . Vores egen Amina af Hjortholm gik desværre alene i 4 års holdet og ingen sammenligning. Hun fik 39 p idag, desværre var hun ikke rent gående idag, dommeren opdagede en hævet og øm knæled. Men en fin karakterstik og så håber vi vores smukke Amina hurtigt er over det. 

Tak til Hornsyld Købmandsgård for ærespræmien ;-)

16-8 2012

Kun lige hjemme et døgn ;-) Så tog vi på en uges ferie i Disneyland Paris og en dag i Paris. Helt urtolig skøn sted. Nu er vi igang med arbejdet igen og kan se tilbage på en god brugt ferie som svandt alt for hurtig. Alle ponyer stortrives og føllebasserne udvikler sig og er smukke og tillidsfulde. 

Næste skridt er M&M show Revsø med en enkelt pony derefter går træningen for alvor igang til materialprøven med Mastro, det bliver spændende for han har levet som vildhest i 4 år ;-)

 

16-8 2012

Så er International shetland Show veloverstået.  Vi havde en fantastisk tur, til tider lidt for spændende ! ;-) 

Vi  havde vores 3 års Amanda og 2 års Wilma med. De så begge godt ud og viste sig absolut fra deres bedste side i ringen. Desværre faldt mange af de danske deltageres ponyer ikke i dommmernes smag inkl vores 2 pragteksempklarer ;-) øv  for det. Men ponyerne nød at deltage og var ude at opleve en masse. 

Hele den danske lejr tror jeg gjorde et stort positivt indtryk over for de andre 10 deltagende lande. Der supergod stemning, sammenhold og support ved ringsiden som aldrig før. Alle bidrog med højt humør og aktiviteter som fodboldlandskamp og gummistøvlekast mod Holland. Det var total fedt - Danmark vandt med 2-1 i fodbold. I gummistøvlekast gik første medalje til dk og nr 2 medalje til Holland. 

TUSIND Tak til alle for en fantastisk sjov tur samt stor tillykke med flere flotte resultater 

Se mange flere billeder ved at klikke HER.

 

29-7 2012

Juhu - nu er Holland lige om hjørnet. ;-)

Imorgen skal de to smuksakker udsynes af veterinærerne. Så skal de sidste ting indkøbes til telt-lejreren og en generalprøve på mønstringen skal vise om træningen er der hvor vi ønsker den skal være for vores 2 ungheste. Tirsdag er det store badedag og der er afgang kl 23 herfra. :-)

23-7 2012

Så er græsset slået og vendt til forhåbentlig noget godt hø. 

D. 20-7 2012

Så er en enkelt tilmelding til M&M show d. 26-8. pyha synes alle weekender er ved at være booket med shows :-)

 

D: 18-7 2012

I dag kom kataloget til det store Internationale Show i Holland, iiiihhhh, altså, så er det lige om hjørnet :-) Allermest glæder vi os til at være sammen med alle de andre shetlænderfolk. Planlægningen af stævnet og træningen af ponyerne har længe været igang. Vi deltager med en 2 års hoppe Wilma af Hjortholm og en 3 års hoppe Amanda af Hjortholm. 

Vi håber snart på lidt bedre vejr, så vi kan få lavet hø eller wrap. Tiden går med leg med de 3 føller som udvikler sig fantastisk. Projekt sadelrum er også gået igang. Der skal friskes op med maling, men pyha , en umulig opgave at dække et gammelt svenskrød  ru brædde-loft, så nu efter 3 lag hvidt heldækkende maling er loftet lyserød ;-)!

 

D. 16-7 2012   

Hoppekåring 2012 er nu vel-overstået, en fantastisk weekend  i Randers.
 Dommere var Anna Stevens & Ian Spence. Dommersekretær Jørgen Finnerup.

Fredag var det 3 og 4 års hopper. Vi stillede med vores eneste brogede hoppe Amina af Hjortholm. Hun blev målt til at gå i standard mod forventning. Hun var yngste og mindste deltager i et stort flot hold. Yngste går forrest og der blev hun gående, Amina gik fløj med flotte 43 p og en flot karakterstik. 

Lørdag var det 5 års og ældre, vi havde vores største hoppe med. Amy havde vi fået kåret som 3 års med 41 p men med den udvikling der var sket siden fortjente hun at blive stillet igen på trods af de menneskelige faktorer omkring hende.  Amy blev målt til 106cm/stg hun havde sit 3 måneder gamle føl Amazing ved siden. Amy leverede en flot mønstring og fremviste sig selv med en selvsikker ro. Hvilket resulterede i en flot 2. plads i holdet, 43 p og dermed kåret i 1.kl

Amazing imponerede mange også dommerne , som fandt ham realy Amazing.:-)


d.10-7 2012
Vi venter stadig på at de sidste 2 hopper foler. Dominiq havde termin 1 Juli og Maquita har termin d. 24 Juli, desværre er der noget der tyder på at de er løbet om og bedækket senere end antaget. Sådan kan det gå , når hopperne går med stod-hingst.;-)

Vi har haft et par dejlige dage som tilskuer og gæst ved danmarks største dyrskue The National Show i Herning. Men ellers går dagene med at træne de 2 hopper og føl til hoppekåringen d. 13 + 14 juli. 

 Amina skal i 4 års holdet om fredagen, hun er nem og samarbejdsvillig. Hun er stor medium og meget stabil i sin gangarter. Så mon ikke dommerne kan li hende. 

Vores store Amy bliver stillet til omkåring, hun gik med 41 p som 3 årig, Fik da at vide at hun bestemt skulle stilles igen, når hun var færdig udviklet. Så nu vover vi og satser på at dommerne kan li hende med et stort stærkt hingsteføl ved siden. Amazing er nu 3 mdr og meget lig sin mor. :-) 


D.23Juni 2012

JUBIII. så folede Malika endelig.
Lørdag formiddag Sankt Hans-aftensdag fik Malika et stort velskabt hoppeføl. Hun er hel perfekt og korrekt -alt gik efter bogen. Følle har den dejligste muldvarpepels og burde måske hedde Midsommer, et supergodt forslag men valget er faldet på Maviola af Hjortholm. Måske man sku kombinere de 2 navne. ;-) Det er iøvrigt 2. gang Malika vælger at fole på Sankt Hans. Super dejligt med endnu en velskabt hoppe efter vores allerførste  Shetlænder, som blev startskuddet til vores store passion- Tak :-)til Stutteri Fjordglimt for netop at sælge Malika til os .
Klik på billedet for at se flere. 
Maviola Af Hjortholm Hoppeføl :-)
F. 23 juni 2012
Dam: Malika af Fjordglimt, 1.kl x Reserve Overall Champion 45 p
Sire: Sønderskovs Diskovery 1.kl X Overall Champion

D.15+16 Juni 12 
Deltog vi traditionen tro i Horsens Dyrskue. Vi havde valgt at tage vores 2 års hoppeplag Wilma af Hjortholm og 3 års hoppeplag Amanda af Hjortholm med. 
Dommer var Gustav Larsens og Ole Pårup. De gav en rigtig god og fair bedømmelse af alle de smukke shettere. Der var virkelig mange af super kvalitet. I fælleskonkurrencen var det vores egen Jette Møller Sørensen blandt andre der skulle udpege de absolut bedste blandt alle de udstillede heste. 

Vores dejlige Amanda klarede sig rigtig godt og tog fløjen med hele 24 p og tildelt ærespræmie samt videre til konkurrencen om bedste 3 års på tværs. I fælleskonkurrencen klarede hun sig også godt og fik karaktererne 10-9 -9 . det blev til en delt 2. plads. 
Vores smukke Wilma fik 22 p og stod nr 2 i holdet, samt en rigtig flot beskrivelse. 

KLik på billedet og se flere fra Horsens. 

D. 10 Maj 2012
Juhu-I morges kl 05.30 folede Wibe af Hola et stort og perfekt hoppeføl. Far er vores Hingst Diskovery. Alt gik efter bogen og begge har det godt.
Wibe har fået 3 føl - alle hoppeføl. Føllet har meget lange ben og har ikke helt fået benene rettet ud endnu. Hun måler 74 cm og er velskabt.(2 dage før termin)
Wiwa af Hjortholm 8 t
Wibe og Wiwa kun 8 t. gammel. Klik på billedet og se flere. 

D. 5 Maj 2012

Dejlig forårs tur med løvspring og dejlige grønne farver hele vejen til Fyn. Fyns Plagskue for ponyracer blev i år afholdt på Trøstruplund Rideklub. Det var deres 25 års jubilæums skue med så fornemme og dygtige dommere som Jørgen Finnerup og Martin Bloch. I skuet deltog mange flotte racer bla Welsh i flere sektioner, Fell, Miniatur, Fjordheste, sportsponyer og mange shettere. Det var en dejlig tilrettelagt skue med god stemning, arrangørerne fik med overskud og godt humør alle til at føle sig velkommen og godt tilpas. 

Vi havde medbragt 1 års hingsten Macqueen, 1 års hoppen Manjana og 2 års hoppen Wilma, Alle 3 klarede det rigtig flot, 2 gik fløj/nr 1 i holdet og 2 gik i finalen. Macqueen gik super godt og blev nr 5/16 i finalen på tværs af alle racer og blev igen 

BEDSTE SHETLÆNDER. :-)

Tusind Tak til Stald RR for den fine ærspræmie. 


Maqueen Af Hjortholm 10 mdr. 

Manjana af Hjortholm knap et år 


Wilma af Hjortholm knap 2 år 

D. 22-4 2012

Idag tog vi turen til plagskue i Skive, et dejligt sted hvor der altid deltager mange. Skuet var godt med god stemning og et super godt show-udklædningskonkurrence for både børn og voksne. Hold da op det var flot og morsomt. 

Dommere var Merete Henriksen og Jette Møller Sørensen, sikke en opgave for der var rigtig rigtig mange kvalitetsdyr i ringen. TAK for et godt skue og Tusind tak for deltagepokalen og Ærespræmier TAK til Stutteri Virhsgaarden!

Vi deltog med Amanda af Hjortholm 3 års hoppe og Wilma af Hjortholm 2 års hoppe. 

Begge fik flotte placeringer og det dejlige tal 9 i type. :-)

Amanda fik det flot 3/8 p i holdet og 40 p og en finaleplads - I finalen opnåede hun at komme med i opløbet blandt de sidste 5 som skulle om-mønstrer-Desværre kunne jeg ikke løbe mere den dag og fik derfor ikke vist hende godt nok. 

    Amanda 3 år

Wilma fik en flot 5/9 med 40 p og en finaleplads - hvor hun gik ud til sidst i udskillesesopløbet. 
   Wilma 2år

D.21-4 2012

Idag deltog vi et meget spændende og veltilrettelagt Plagskue for Ponyracer i Egtved, inviteret af Fjordhesteforeningen. Dommer var Martin Bloch. 

Spændende er det især fordi ponyerne bedømmes i almindelig mønstring samt løse i hallen. Trav og Gallop bedømmes for sig i fri dressur.

Macqueen 9 måneder - Bedst i Racen
Klik på billedet for at se flere.

Vi havde Manjana af Hjortholm 1 års Hoppe, Macqueen af Hjortholm 1 års hingst, Wilma af Hjortholm 2 års hoppe. Alle 3 fik den fornemme karakter med 9 i TYPE. 
Manjana klarede sig knap så godt i ringen, hun var slet ikke i udstillingsform, tabt meget i vægt, fældede og utrænet. Min fejl , men fik på trods af dette 37 p.

Manjana 1 års hoppe

Wilma blev bedste 2 års med 40 p og mange lovende ord med på vejen, Macqueen blev bedste 1 års med 41 p og blev BEDST i racen og gik i finalen med 11 andre deltager fordelt på 7 andre ponyracer. Her hentede han en fornem 5 plads lige i midten . 

Wilma 2 års hoppe
klik og se flere.

26-4 2012

Vi har gået og glædet os til at se hvad Amy bar i maven. Det er det første føl med kombinationen Diskovery - Amy. Vi ventede foling d. 24-3 men nej! Amy folede først d. 9 April om aftenen. En perfekt foling og et perfekt Føl - et stort skønt hingstebasse- navnet var forudbestemt for et år siden. Uanset hvad det blev. Følle´s navn er AMAZING af HJORTHOLM. 

       
klik på billedet og se flere

6-3 2012
Så er showsæsonen skudt igang med et fremragende og godt tilrettelagt skue i Ringsted. Vi deltog i M&M´s vinterShow- Dommerne var fra The National Pony Society, Mrs Pat Renwick og Mr Len Bigley. De dømte i hver deres ring og gjorde deres arbejde godt men på hver deres måde. 

Vi Kørte hjemmefra kl 04.30 med 3 års hoppen Amanda af Hjortholm og  1 års hoppen Wista af Hjortholm . Med os på den lange tur havde vi også Kristine og Agnes fra Stutteri Morsbøl- De havde deres dejlige 2 års Hoppe med Darling af Morsbøl.

Stort tillykke til alle med resultaterne og et ekstra stort tillykke til Reservejunior-Champion Nygårds Mitzy -afkom efter vores avlshingst, Sønderskovs Diskovery. Mitzy er ejet af Michael S. Krogsgaard. Det var en meget lang og dejlig dag. 

Resultaterne kan ses på ponyernes egen side. 

Billeder fra dagen herunder. 

      
se flere ved at klikke herpå 

4-2 2012

Hoppernes maver vokser- et skønt syn, vi glæder os til at byde det første føl efter Amy velkommen til april, de andre ventes i Maj.
her Malika af Fjordglimt, føl ventes medio Maj.

                

4-2 2012
Føllene stortrives og leger meget med hinanden. De er meget sociale og tillidsfulde, så ønsker du at købe en af dem, er du velkommen til at kontakte os. 

                

4-2 2012

Endelig fik vi frostvejr.

Tilmed også et drys sne, alle shetter nyder det i stor stil. De får sig rullet og bliver så smukke i deres store vinterpels.. De får lidt ekstra foder nu så de kan holde varmen i løsdriften. Der er rigelig plads og halm i stalden så alle hygger og har det godt med hinanden. 

De 2 af hingstene er startet træning forlængst, en af dem skal stilles til kåring i maj. Vi forventer at det er Maloch.

                    se flere -klik på foto
Her Maestro af Hjortholm, knap 4 år.

   
Maloch af Hjortholm 25-5 04        
se flere billeder-klik på foto

 

12-1 2012

I dag blev dagen hvor de 4 føl årgang 2011 blev taget fra deres mor i dagtimerne, så de i løbet af den næste uges tid- blidt bliver fravænnet deres mor. Der har selvfølgelig været en del vrinsken  iiiihhhha...

12-1 2012

Vi har nu indledt et nyt år på alle måder, vi går hverdag og glædes over vores tykke sorte bamser på marken , og derfor en lille øv, for hold da op hvor vil vi gerne have frost, sne og sol, alle marker er trådt godt og grundigt op, ponyerne går i mudder til haserne ved alle indgange. . Det betyder en ekstra obs på hovene og benstillinger især hos de unge.  Det betyder også at alle marker skal ligges om til foråret. 

I weekenden 7-8-9 januar drog vi til hingstekåring i Holland sammen med familien Vihrs.

Vel ankommet til et skønt B&B 6 km fra showpladsen fik vi en god nattesøvn så vi kunne være friske til at se selve kåringen lørdag. 

Det halve af Holland var omdannet til vandland pga.  de store mængder regn den seneste tid,. Det betød at vi startede dage med at sidde fast der hvor vi blev anvist at parkere.  Inde i den meget flotte Arena fandt vi sammen med alle de andre danske tilskuer. Og så blev der snakket om alt men nok især om ponyerne. 

Det var en kæmpe oplevelse at se hvordan Hollænderne klargjorde deres ponyer samt fremviste dem for de 3 dommere. Det var sandelig også en stor fornøjelse at se alle de toptunede hingste - de var der alle sammen store, små, tror nærmest alle typer var repræsenteret. Champonatet gik til en stor sort drømme-hingst. 

Stor tak til alle for et fantastisk godt selskab i dagene dernede. det må absolut blive en vane ;-))))

se et lille udvalg af billeder fra dagen ved at klikke på foto herunder!

         

 

Show sæsonen 2011 er nu vel overstået, vi kan se tilbage med stort tilfredshed. 

Vi er stolte over vores ponyers trivsel og præsentationer rundt til diverse skuer. Ponyerne har forud været trænet op og det er en fornøjelse at arbejde med verdens dejligste lærenemme ponyrace. 

Vi må også erkende at vi er ved at have for mange da vi venter 5 føl i 2012. 

Derfor er der også allerede nu mulighed for at reservere et føl eller 2 efter vores pragtfulde Championat-Hingst Diskovery. 

Der er også åben for bestilling af bedækninger alternativt leje Diskovery for bedækningssæsonen 2012. Ring trygt for nærmere aftaler. 

Lørdag d. 17-9 2011 
Vi havde traileren godt fyldt op til Fynboskuet, vi havde 2 føl Macqueen og Wista med samt deres mødre Maquita og Wibe. Der udover tog vi også vores dejlige 2 års hoppe Malou af Hjortholm med.

Først i ringen hingsteføllet Macqueen kun  8 uger og den yngste i holdet. Dommerne synes han var dejlig og meget harmonisk. Han fik en rigtig flot beskrivelse men kun 37 p. og gik nr 3 i holdet. Samt udtaget til konkurrencen som Bedste Mønstret ;-)

Derefter var det Hoppeføllet Wista , om hende sagde dommerne , en dame der vil fremad, med godt afskub i både skridt og trav. Udløste 38 p og nr 3 i holdet nr 16 i finalen- Tak for ærespræmien.

2 års hoppen Malou, fik flotte flotte ord med på vejen og 39 p og nr 13 i finalen. 

Se billeder fra dagen i galleriet samt herunder ved at klikke på billedet.         

19-9 2011

Så er der lavet en mappe med billeder fra turen til Pardubice under galleri. Der er rigtig rigtig mange :-))))
   

 

6-9 2011

Hingstene på engen stortrives og leger fantastisk godt sammen. De får masser af motion og styrke gennem deres drengestreger. 
     
Klik på billedet for at se flere 

 

D.1-9 2011

Vi fik mulighed for at køre på en forlænget weekend til et stort hesteshow i Pardubice i Tjekkiet - KONE V AKCI = Horses in Action. 
Familien Vihrs og os kørte den lange vej (1000km) torsdag nat og var fremme på Hotel Birdie fredag formiddag. Familien Vihrs venner i Tjekkiet havde reserveret en lækker ferielejlighed til os. Vi havde nogle helt fantastiske dage sammen, vi blev mødt af en enestående gæstfrihed og uovertruffen betjening alle steder. Familien Markova havde stillet tolk til rådighed alle dage. Tolken var en kæmpe hjælp og tilmed en fantastisk hyggelig ung mand. Hold da op han må være godt brugt efter at havde serviceret os i flere dag. ;-)

Familien Markova deltog selv i hesteshowet med 3 shetlændere. Renata og datteren Karolina mønstrede ponyerne så flot at de måtte i finalen med alle 3, så Christina Vihrs måtte træde til . Mr Markova var sponsor og supporter sammen med os på tribunen. 

Kæmpe stort TILLYKKE til Familien Markova med de flotte flotte resultater. 

Race-præsentationen forgik på en stor flot arena, det var et helt fantastisk syn, ubeskrivelig mange og flotte - jeg sætter billeder ind, når jeg har fået antallet på 420  reduceret betydeligt.  

Stort Tak til alle de dejlige mennesker for nogle uforglemmelige dage i Pardubice, håber at vi kan gøre gengæld ved et gensyn næste år. 


D.28-8 2011

Vi deltog i Vestbirk føl og plagskue med Manjana af Hjortholm vores 3 mdr gamle hoppeføl/fillyfoal efter Malika af Fjordglimt og Sønderskovs Diskovery. Hun gik fantastisk og vandt fløjpladsen med 42 p og en flot beskrivelse, I finalen blev hun nr 6 og da der kun var hingste tilbage , blev hun tilmed bedste hoppe/filly/youngstock overall :-))

Vores lille hingsteføl Donovan af Hjortholm efter Dominiq og Diskovery fik 37 p blev nr 7/9 i et utrolig kvalitets hold af hingsteføl.

Wilma af Hjortholm 1 års hoppe klarede sig utrolig godt i et super stærkt hold tog hun 2 pladsen med 41 p og skulle i finalen og tog der en 8 plads ud af 19. 

Det var en helt igennem dejlig dag med dejlige shetter venner og stor hjælp fra Hanne. 

           
Klik på billedet for at se flere.

 

D 21 August 2011

I går lørdag deltog vi det fantastisk M & M Summershow i Revsø. Dommer var Mrs Beverly Hills fra The National Pony Society. Vejret var perfekt sol fra en skyfri himmel, græsset grønt og dannebrog vejrede mod en flot blå himmel. 

Vi skulle åbne ballet med vores et års Wilma af Hjortholm, hun gik så fint, meget bedre end jeg turde håbe. Det blev desværre ikke belønnet, hun blev nr 3 af 4. 
Hun fik at vide hun var alt for tyk !

Malou af Hjortholm vores 2 års fik 42 p og blev nr 2 af 4 , også hun fik at vide at hun blev vist i alt for rigelig kondition. 

Vores 3 mdr hoppeføl Wista  gik så fint i ringen men desværre kun 37 p og 4 af 4. 

Vores føl hoppe Wibe af Hola  gik fløj og modtog ærespræmie også hende fik påtalt i rigelig kondition. Og det var hun ikke men hun har græsmave.

Det er en natur-pony som græsser meget hvilket de gør pr instinkt de år hvor der er rigeligt græs som i år efter en streng vinter. Hvilket er naturligt og helt sikkert en helt normal cyklus når ponyen instinktvis skal igennem endnu en streng vinter . Til næste år ser det givetvis anderledes ud, tror vi skal til at vurdere mere udfra naturens orden og bedømme hestene udfra dette faktum. 
            
Klik På billedet for at se mange flere. :-)


D. 2. August 2011

I fredags deltog vi et pragtfuld dyreskue i Ribe. Vejret var perfekt med sol og en let vind. 
Dommer var Jette Møller Sørensen.

Vi fik heldigvis stor hjælp af vores svigerinde Hanne i ringen samt udenfor med klargøring osv. 

Vi havde valgt at tage Wibe og føllet Wista med samt 2 års hoppen Malou med. 

Først var det Wibe i et lille følhoppe hold, her blev hun nr 2 med fine 23 p, kun slået af Heidis dejlige hoppe som tilmed endte med at blive skuets bedste hoppe på værs af alle racer. Så en værdig 2. må man konstatere.

Malou fik også 23 p og en flot beskrivelse. 
Klik på billedet herunder fra dagen i Ribe.

 

28 Juli 2011
Træningen til diverse skuer er forsat i fuld gang. Jeg er startet Longe-træning med flere og det synes de er ret så sjovt og kræver ikke så meget af min kondi ;-)

Vi er helt klar til Ribe dyrskue fredag d. 29-7 og dernæst gør vi klar til M&M show og kort efter deltager vi i føl og plag i Vestbirk . 
Og der bliver nok at se til alle gange, vi kommer med 3 alle steder. 

Alle marker er renset manuelt for engbrandbæger, kæmpe stort arbejde men desværre nødvendigt. 

Nu venter vi også snart på at få hø og halm i hus til vinteren. 

D. 20 Juli 2011

Klik på billedet for at se flere
Endelig d. 14 Juli om morgnen stod Maquita med et skønt Hingsteføl ved siden. Han er velskabt og kælen lige fra start. Desværre var vi selv på ferie og vores svigerinde dyrepasser, så det er hende der har budt den lille ny velkommen og sørget for at mor og barn fik opmærksomhed og alene tid. Maquita er en meget beskyttende mor, det er altid spændende når det er første gang. 

Vi har været til hoppekåring dog kun om søndagen , dette er en af årets højdepunkter for alle avlere, så en skøn stemning og megen snak. 

Vi har meldt 2 ponyer til Ribe dyrskue og 3 til M&M summershow så det står på daglig træning. Motionen er godt for os alle, de er godt nok blevet lidt runde allesammen. ;-)

 

D. 3 Juli 2011

Så er det på høje tid at få opdateret hjemmesiden det har stået stille pga computer-nedbrud og manglende program hvori jeg laver web-siderne. Mangler forsat Microsoft Frontpage , hvis der er nogen der ligger inde med dette, vil jeg gerne høre hvor den kan skaffes. 

ngMen på hestesiden er der alt andet end stille. 

Vi deltog i Horsens dyrskue i juni med Malika af Fjordglimt og hendes føl Manjana af Hjortholm. Malika opførte sig som altid sød og Manjana var det store trækplaster for alle børn. Det tog hun flot med sit skønne sind, alle børn fik lov at nusse. 

Malika gik med 23 p og  en 2. plads i holdet ;-)

Alle plagene udvikler sig og vokser lidt i alle retninger, synes at de ændrer sig fra uge til uge. Vores 2 dejlige hingste er på sommergræs i Ravning. Her stortrives de og bliver godt forkælet.

Vores smukke hingst Diskovery går herhjemme og passer hopperne op. Han har bedækket 2 fremmede hopper og 3 egne hopper, Amy, Malika og Wibe. 

Vi venter stadig med undren på Maquitas foling. Hun har haft sat kæmpe stål og haft vokspropper i 3 dage  x 2 uden der er sket noget. Nu spekulere vi på om hun er falsk drægtig. men puha hun er gigantisk overvægtig hvis det er det.  Vi håber bare stadig på at der kommer en lille føllebølle. 

D.25 Maj 2011

Så blev det Dominiq´s tur til at levere et stort velskabt hingsteføl . Han kom til verden kl 9.55, hurtigt og lige i armene på mig ude på folden. Dominiq har ikke sat stål eller voks denne gang. Men hun er gået 1 uge over termin, så foling var ventet i stor spænding og bekymring. De to tidligere føl er kommet til verden efter samme opskrift. ;-) Sådan er det bare nogen gange-holder teorien ikke. 

 

D.21-5 2011.

I dag tog vi turen til den årlige hingstekåring i Fredericia. 
Det var en super hyggelig dag sammen med alle shetter-folk.:-)
Der var mange smukke hingste og flotte bedømmelser. En ting vi virkelig lagde mærke til var klargøringen af hingstene og mønstringen - der var virkelig lagt et stort forarbejde i sagen inden denne som avler vigtigste udstilling.
Stort Tillykke Til Sandfords Galaxy ejet af stutteri Hola/Gustav Larsen perfekt fremvist og mønstret af Martin Skov. 

Også et stort Tillykke til Reserve champ Bon Fire og Bettina + stutteri Vadehavet som fremstillede en gudesmuk unghingst af stor kvalitet
Klik på billedet for at se flere fra dagen. 

16 Maj 2011

Malika  Folede imorges kl 5.30 et stort skønt hoppeføl . Alt gik efter bogen. Føllet hedder Manjana af Hjortholm og er efter Sønderskovs Diskovery. Manjana målte også 69 cm stående på hendes flotte usikre lange ben. ;-)

      

12 Maj 2011

Så  kom det første føl : 

Wibe af Hola folede ukompliceret og hurtig et 69 cm stort skønt hoppeføl kl 17.50. Jeg nåede lige at tage Wibe ind 10 min senere var prinsessen født. Alt er perfekt. Oliver og jeg fik lov at se på og byde W.... velkommen til verden.  Hun er efter Diskovery og sort.  Hun skal hedde Wista af Hjortholm :-)

   

8 Maj 2011

Idag havde vi besøg af familien Skov fra Stald Skovgård, de kom med deres smukke hoppe Belesta som aflægger vores hingst Diskovery et besøg. Så håber vi at de sammen vil opfylde familiens ønske om 11 måneder :-)) Det var nogle pragtfulde timer hvor vi nåede at vise vores ponyer og få en seriøs ponysnak. 

7 Maj 2011.

Idag tog vi turen til Fyn for at deltage i Fyns Ponyskue på Allerupgaard. Det er et godt tilrettelagt skue på et dejligt sted. Der deltog 50 ponyer, fjordheste, shetlændere og rigtig mange welsh-ponyer. Dommerne var Carl Trock og Iben Tjelum Vi havde vores 1 års hoppeplag Wilma med, hun opførte sig rigtig pænt og gik godt.
Wilma fik karakterene 9-8-8-7-8 og nr 2 i holdet. :-) og gik i finalen på tværs af racerne

Amanda vores 2 års hoppplag, opførte sig eksemplarisk og fik meget flotte ord med på vejen. Amanda havde desværre fået "skade" så hun trak på højre bagben - hvilket vi ikke selv havde set. Det placerede hende på en 2 plads. 

Amanda fik karakterne 8-9-8-6-7
Ved Finalen blev jeg udtaget som dagens bedste Mønstrer. JUHU


Klik på billedet og se flere fra dagen :-)


2 Maj 2011.

Mens vi venter venter venter på føl

Klik på billedet for at se flere....

 

17 April 2011

Søndag tog vi turen til Skive Plagskue for at være heppekor og liniefotografer. En dejlig dag i godt selskab med de fantastiske shetter-folk. Stort TIllykke TIL ALLE MED DE FLOTTE RESULTATER, et skønt skue med meget veltrænede ponyer. 

Her en række billeder fra dagen. klik på billedet her:

16 April 2011

Idag har vi deltaget i et meget veltilrettelagt plagskue i Egtved arrangeret af Dansk Fjordhesteforening. Der var en hel del ponyracer repræsenteret og dommerne var Martin Bloch og Ole Damsgaard. Bedømmelserne og karaktersystemet var noget anderledes end det vi benytter inden for shetlændereshow. Utrolig spændende og godt var at plagene efter alm mønstring også skulle fremvises løse i ridehallen. Virkelig underholdende samt en måde hvor plagene virkelig fik mulighed for at vise hvad de indeholder på dagen. 

Vi havde 3 hoppeplage med 1 års plagen Wilma som gik fløj /1 med karraktererne 9-9-8-7  hermed udtaget til Bedst i racen hvor hun blev nr 2. YES. Vi modtog ærespræmie fra Egtved Apotek.  Dernæst var det Malou 2 års hoppen  som hentede en rød roset og en flot beskrivelse samt ærespræmie fra Agroland.. nr 4 i holdet med 8,4 i helhed. Amanda måtte ha en blå roset for første gang men idag rakte hendes bevægelse ikke. Hun fik 7 i helhed. 

Vi fik ingen billeder taget, kun Oliver fik taget de 3 af Wilma herunder - men håber der er andre der måske har fanget vores shetter, så vil vi gerne låne et par stykker til hjemmesiden. 

 

5 Marts 2011.                KLik på billedet for at se flere

Idag har vi deltaget i årets første skue helt i Ringsted. Moutain & Mooreland vintershow. Til dette show er de fleste engelske ponyracer repræsenteret - hvilket gør det til en utrolig spændende konkurrence. 

Vi have valgt at udstille vores 2 års hoppe Amanda af Hjortholm, 3 års hoppe Amina af Hjortholm og Maguita af Hjortholm/Jægerlyst 5 år. 

Dommere var Mrs Rachel Brown og Ms Gill Wrigth

Amina var først i ringen og blev bedømt af Ms Wrigth Amina fik hele 42 p og blev nr 2 af 5 og en finaleplads. 

Amanda kom i samme ring og fik 44 p og blev nr 3 af 8 hermed også i finalen. 

Maquita kom desværre i et hold som eneste shetlænder blandt Fell ponyer. Maquita gik super godt og blev bedømt af Mrs Brown.  Hvilket desværre kun rakte til 36 p.

Om eftermidagen blev Amina udtaget til bedste vinterpels og Amanda fik prisen som den mest velopdragne pony. 

Hold da op for en dag stor tak for alle ærespræmierne. 

En super dejlig og meget lang dag til et perfekt tilrettelagt skue, hvor intet var overlagt til tilfældighederne. Stor ros til arrangørerne. :-)

Se beskrivelserne på ponyernes egne sider.    
13-2 2011
Så blev det tid til billeder af pelsdyrene - klik på billedet herunder for at se flere. :-)

4-2 2011

Vinteren er lang og meget anderledes end sommertiden. Alle shetterne ser fantatiske ud i deres vinterfrakke. Store tykke lækre sorte bamsebjørne (:-)))

Plagene udvikler sig positivt, føllet Wilma fra sidste år er en kraftig lille dame og skal nu fravænnes. Tror ikke det blive noget problem, hun går til daglig sammen med de 4 plage som følge med hende over på teenagerfolden. De får lidt ekstra at lege med i starten i form grantræ og store grene. 

De 4 hopper som venter føl er ret så trivelige og bærer tydelig på spændende små mirakler. De 2 første ventes til April, 1 i Maj og 1 i Juni. Vi ønsker og håber at alt bare går godt for dem alle. 

Med 4 føl på vej - vil der også kunne reserveres et allerede nu.

Er du faldet for en af ponyerne som ikke står på salgssiden så mail alligevel - 

Vi deltager med 3 ponyer til Mountain and Moorland i Ringsted d.5 Marts. En 2 års, 3 års og 5 års hopper. Det bliver rigtig spændende at komme ud og møde pony-folket igen. ,-)

 

GODT NYTÅR til alle jer fra alle os på stutteri Hjortholm . Både shettere og os 2 benede nyder frosten og sneen. Trods det besværlige arbejde med at tø vandhaner op. 

Kalender for 2011 er under forberedelse medens vi ganske langsomt går i vinterhi. Vi har et par runde fødselsdage og julen står for døren. Så nu er det noget ganske andet vi tager os til.  

D.22-11 2010

Idag har vi deltaget i julehygge og optog gennem Skovby arrangeret af Stutteri Nørvang. Vi havde Malika og Maquita med flot pyntet med nissehuer og røde bånd. Oliver var klædt ud som Nissekonge og skulle ride Maquita, men modet svigtede, ¨Oliver gik derfor pænt ved siden af. Trine var klædt ud som Indianernisse, Hun red så fint gennem byen på Malika og heldige pige  for hun vandt bedst udklædte barn. Og fik et flot taske med strigler. 1000 Tak ;-)

Jakob var også med, Han klarede det rigtig flot og gik ved siden af Trine.  Tilbage igen på stutteriet blev vi trakteret med kager, kaffe,sodavand æbleskiver og gløgg. Uhm det var dejligt.  Ponyerne fik hø, gulerødder og en dejlig boks at hvile i. 
Tak til stutteri Nørvang for en dejlig dag. 


Klik på billedet for at se flere 

 

D.10-11 2010

Siden sidst har vi deltaget i Kimbrerskuet i Års, resultaterne herfra kommer på Discoverys og Wibes egne sider. Det var sidste skue i år for vores vedkommende. Vi har haft rigelig modvind på det seneste så lysten til at opdatere og delagtigøre andre i vores situation har været meget lille. Alle er velkomne til at kontakte os hvis i føler i har brug for det. Tak til alle vores trofaste støttere. :-) Billeder fra Kimbrer har vi desværre ikke, men hvis der er nogen der har vil vi gerne ha et par stykker. 

Klik for at se flere                                       

 

D.19-9 2010

Idag har vi deltaget i Fynbo-skuet som blev afholdt på Nr. Åby Rideklub. Dommerne var Merete Henriksen og Bent Christensen. 

Vi havde valgt at tage Føllet Wilma med igen - Hun gjorde det rigtig godt i et stort hoppeføl hold. Desværre fik hun kun 37 p og blev nr 8 af 10. Hun må bare med igen.

Vores 1 års Malou af Hjortholm, gik fantastisk godt og fik 41 p. Hun rykkede op på fløjen senere måtte hun ud i omkamp med 2éren. Traven blev om mønsteret hele 2 gange inden dommerne besluttede sig for at rykke vores Malou ned på 2. pladsen . ØV Men i finalen med 23 deltager fik hun lov at være med helt til en 8. plads. 

Vores 2 års Amina af Hjortholm, gik super godt og fik 41 p og stod nr 4 af 13 og videre i finalen. Her måtte Frank mønster Amina, for jeg skulle gå med Malou. Amina og Frank fik lov at gå rundt rigtig  længe. Det blev til en rigtig flot 3 plads af de 23 finaledeltager. 

Se billeder af Amina og Malou

             

D.28-8 2010

Super dejlig dag med shetter vennerne og deres smukke ponyer i Vestbirk idag. Stor tak for de fine ærespræmier samt stort tillykke til shetfoket med resultaterne idag..

Vores Amanda af Hjortholm, blev bedste 1 års hoppe med 41 p og nr 3 i Finalen.
Vores Ariel af Hjortholm, blev nr 2 i et stærkt 2 års hoppe hold med 41p og 5 i finalen.
Begge er efter vores store smukke hoppe Sønderskovs Amy Og Jefferson af Fjordglimt. Vores Wilma af Hjortholm blev nr 6 i et meget meget stort føllebøllehol...

                          
Klik på billedet for at se fotos fra dagen

 

4-8 2010
Efter en dejlig ferie er det nu tid for lidt opdateringer. Vi har siden hoppekåringen været på ferie i Norge sammen med søn, svigerdatter og barnebarn. Vi var meget rundt og se det flotte land. Vi fiskede en del i Mandalselven. Det var 15. gang Morten og Frank var i Norge, 3. gang for mit vedkommende. Det var en hel igennem skøn tur som vi gentager næste år. 

Efter et par dage hjemme var vi sommerhus sammen med venner på fyn. Ellers bliver det til hyggelige venner-besøg og ture ud i det blå. 

Vi har meldt til føl og plag i Vestbirk, vi tager Wilma med som føl, Amanda som 1 års og Ariel med som 2 års. Vi håber på en super dag.

I disse dage afholdes der International shetfestival i England, held og Lykke til jer der er kommet afsted. Pøj pøj og gør vores land ære. 

Her lidt billeder fra Norges turen.

 

 

Her lidt billeder fra kåringen.
Der kommer flere billeder fra dagen når jeg får dem fra footgrafen. 


Klik på billedet for at se flere.....

D.17 og 18 JULI Årets Hoppekåring i Randers 

168 tilmeldte ponyer. Dommere Pat Renwick og Jane Berry


Juhu, What a day. Vores 4 års hoppe Maquita blev kåret med 42 p og gik i 1. kl Oveni fik vi Bedst klargjorte pokalen.
Lørdag var det Wibe af Holas tur ,Hun skulle først i ringen og det var sørme lige ved og næsten at hun blev ved med det, Wibe fik en flot 2. plads i holdet, blev kåret med 42 p og gik i 1. kl.
Fløjen gik til Stutteri Vadehavet, Tillykke ;-) Lørdagens højeste point var lige indtil en veteranhoppe kom og gik med 45 p ellers 42p så niveauet var lagt. Mønstrings konkurencen som jeg deltog i med Maquita, vandt jeg delt som senior.Bedste føl blev så også vores pragtfulde 8 uger gamle hoppeføl efter Wibe af Hola og Appelbos Flash. Sikke en weekend, er bare så stolt af vore små smukke shetter og deres flotte resultater til Hoppekåringen i Randers.Stor TAK til Rikke og Maria for hjælp med mønstringen af Wilma. Stort Tillykke tll alle med alle de velfortjente resultater.1000 tak til shetlandsforeningen, Stutteri Vihrsgården, Mr. Myles GBR, Stutteri Bakkegården for ærespræmier.

Billeder følger samt opdateringer på de andre sider.


D. 5 Juli 2010

Vi har haft 3 forrygende dage i Shetter lejeren  på Landsskuet, total hygge og masser sol.  Shetter folket styrer bare festen. Tak til alle for jeres fantastiske måde at være på. 

                                    klik på billedet for at se flere.

D. 1. 2. og 3. Juli 2010

Vi deltog i Landsskuet i Herning med Malika af Fjordglimt og Amina af Hjortholm
.Malika var i et stærkt goldhoppehold og fik 22 p men en super beskrivelse  Særdeles God som vi er glade for. 

Amina viste desværre at være skadet, en revne i kode bøjningen  sprang op under opvarmning.
Hun havde smerter og haltede meget. Stakkels stakkels Amina, hun gjorde det bedste hun kunne, men stod desværre sidst i et meget stort  og stærkt 2 års hold. Hun fik lov at stå i boksen og blev plejet  med salver ol. Nu er hun heldigvis over det igen så det var ikke så alvorligt  - bare så synd at det lige sku ske i Herning. 

Malika  deltog i en samlig efter Marika af Fjordglimt , hun blev flot fremvist af Helle mfl. . Samlingen vandt i skarp konkurrence med Nørvang samlingen. . 

I finalen med hele  5 andre flotte samlinger slog de 3 Fjordglimt hopper  bla  Belgier og frederiksborger af banen  

JUHU  Fjordglimt samlingen vandt den fornemme titel SKUETS BEDTE SAMLING på tværs af alle racer.  Skuet bedste Hingst blev også en Shetlænder Mac Leo Black - Stort TILLYKKE til Stutteri Hola. 

Skuets Bedste 2 års  hoppe på tværs af alle racer blev Kirstens . Skimmel.  utrolig flotte  TILLYKKE. 

Tillykke til alle med de flotte resultater i hentede i Herning . det var 3 fantastiske sjove dage. 

                        klik på billedet for at se flere.                   

D.11 og 12 Juni 2010

Vi har deltaget i Horsens Dyrskue og fy dog for noget møgvejr. Regnen stod ned i stænger og forvandlede dyrskuepladsen til mudderland. Det var umuligt at vise hestene optimalt men på trods af det var der en super hyggelig stemning i Shetter-lejreren.

Maquita stod fløj i goldhoppeholdet og blev bedste shetlænderhoppe og indstillet til finalen om titlen skuets bedste hoppe på tværs af alle racer.

Maquita var med i konkurrence om skuets bedste hoppe. Det var det største felt, med 11 racer repræsenteret. 

Ida og Maquita var med i omkonkurrence om res. champion hvor hun blev 2èr, så 3`bedste hoppe over all. Samtidig gik Ida videre til mønstrings finalen og her blev Ida nr 2 i mønstringskonkurrencen også med Maquita! Sammen med resultaterne i går, et rigtig flot resultat i betragtning af at Maquita var med som træning for den kommende hoppekåring! En fantastisk sammenhold og opbakning man får der . Tak skal i ha alle sammen for opbakningen. 
            
Klik på billedet for at se flere fotos fra dagen.

                

 

.29 og 30 Maj 2010 

Vi deltog med 2 goldhopper ved dyrskuet  i Gl Estrup. Der var rigtig mange heste da det også var 200 års jubilæum for dyrskuet. 

Susanne Dahl og Harry Dam var dommere for shetlænderne.  

Vores 4 års Hoppe Maquita fik en særdeles flot beskrivelse og opnåede 23 p og en 4 plads i Holdet. Dominiq fik også en fin beskrivelse og 23 p samt en 6 plads i holdet. 

Alt i alt vel udmærket.

 

24 Maj 2010

Vi har idag hentet vores ny Avls Hingst Sønderskovs Discovery hos Stutteri Lolholm ved Birgit og Poul i Storevorde.  Discovery vandt årets hingstekåring med en utrolig flot kåring i 1. klasse. Discovery passer rigtig godt til vores hopper både i type og blodlinier. Så den kombination venter vi os meget af i de kommende år.  

Discovery vil stå til rådighed  i hele bedæknings sæsonen 2010. 

Discovey kan gå roligt ved hopper i stod.

Ring eller mail for evt ? og aftaler.

TAK til Birgit og Poul for en dejlig eftermiddag samt en god handel. :-)

Se billeder her fra  idag . Diskoverys egen side vil snarest blive oprettet.

`Klik på billedet for at se flere

15 Maj 2010 

Vi opdagede at Wibe havde fået vokspropper og med det dårlige vejr måtte vi skynde os at få renset en boks og gjort klar. Vi kendte ikke hendes termin og det var første gang hun skulle ha føl. så spændte var vi , et døgn gik og Wibe var ude på græs om dagen og ind til nat. Jeg var ude og kigge til hende flere gange , kl 05.15 lagde Wibe sig ned og et kvarter senere var et smukt hoppeføl efter Appelbos Flash født. Alt gik ukompliceret og Wibe har vist sig at være meget beskyttende og helt fantastisk som mor. Vi får lov at nusse og ae følle men kun under hendes nøje overvågning. 


Wilma af Hjortholm 1 døgn gammel og i fuld firspring  ;-O   - Klik på billedet for at se flere .

 

D. 1.5.2010

Flot  håndlavet snedker ponyvogn sælges da vi ikke kommer til at bruge denne vogn til vores shetter, da vi har 2 andre.  Vognen er med stjerter til enspand men der er lavet til 2 spand vi har bare ikke midterstaven. Der er ny lavet fodbremser, den passer til ponyer fra ca 105 - 145 i stg. 

Ring eller skriv for yderlige oplysninger og besigtigelse.

        

D.30-4 2010 Var vi på stutteri besøg på Stutteri Hola ved Viborg. En dejlig dag med mange andre avlere og shetlændere i alle afskygninger. Nok en af danmarks største stutterier, mindst 120 ponyer er der på stutteriet. Vi blev vist rundt af Gustav,  Kaj, Marie, Martin og Julie. Der var flere interessante emner der gerne måtte flytte ind hos os, men en bestemt skilte sig ud, Vibe af Hola. Hun var vores type, 5 år gammel og i fol ved Appelbos Flash.  Vibe er ud af de bedste engelske blodlinier, nemlig ren Wells på far siden. Mor siden er den samme som vi har på stutteriet i forvejen , Transy, Så en betydelig hoppe som aldrig har været udstillet, derfor glæder vi os ekstra meget til at arbejde med hende , det bliver spændende a tse hvad hun egentlig indeholder og hvordan hun vil blive bedømt af dommerne. 

Nu skal hun lige falde til  i de nye omgivelser og have fred og ro til at fole sit første  føl. Hendes egen side vil blive oprettet snarest, men se lidt billeder af vores nye hoppe , klik for at se flere.

                                  

25-4 2010

Vi deltager i skuet på Gl Estrup d. 28 + 29 Maj med Maquita og Dominiq. Det er for træning til  hoppekåringen til juli  hvor de begge stilles. XXXXXXXXX

Derefter bliver det Skive, Horsens og Herning. 

De 4 hoppeplage kommer på et dejligt stykke græs i Vork lige ned til Åen om kort tid.  De 4 avlshopper går og venter på en smuk hingst. Hingstekåringen d. 15 Maj afgør lidt hvem vi vil bruge i år. 

Desværre skal vi ingen føl have i år. En hård beslutning vi tog sidste år. Men savner nu de små underholdene føllebøller på marken. Men der skal  altså være tid og mulighed for at give dem optimale forhold  på alle måder. 

Vores hingst Maloch ser godt ud i år, men gemmer ham lidt endnu inden materialprøve og kåring. Klik på dette billede for at se flere.....
               
               

Synes vores plage ser godt ud her i April, men glæder mig godt nok til at se dem uden vinterpels. Vi strigler og strigler og køre trillebør-fulde hår væk - men der er så rigeligt endnu.  /;-O

Klik på billedet og se flere.....


Amanda af hjortholm 

D.3 April deltog vi med 4 hoppeplage i et yderst veltilrettelagt skue i Vestbirk. 

Det var super dejligt at se alle heste-vennerne igen, alle havde gjort rigtig meget forberedelse - alle ponyer var nemlig velopdragne og veltrænede- Tror derfor at det var en stor og vanskelig opgave for dommerne.  I vores ring blev  vi bedømt af Henning Jensen og Jette Møller. Anna Z fremviste alle 4 på fornemmeste vis, det var flot fremvist, desværre for os blev resultaterne ikke helt derefter, Christina Whirs og jeg selv var lige en smut i ringen til oprangering.

Resultaterne vil komme ind på Ponyernes egen sider. Men  her billeder fra dagen som Frank gik rundt og tog.

                                 

 

D. 6-3 2010 Deltog vi i et yderst vel tilrettelagt show i Ringsted. Her deltog ca 168 ponyer af engelsk racer.  Det var med spænding vi tog afsted, af flere årsager. Vi havde fået 30 cm sne fredag eftermiddag og aften. Vi skulle køre kl 04 for at nå frem til kl 7. Herfra og til Odense gik det med 50 km /t på sne og isglatte veje. I kolding samlede vi Anna op. Hun havde så venligt tilbudt at mønstre vores shetter, nu hvor mine knæ ikke vil /kan løbe. 

En streg i regningen var også at vi måtte trække Maquita pga af en carsinom. Heldigvis fik vi lov at komme med en anden. Det blev vores lille et års Amanda af Hjortholm og vores 2 års Amina af Hjortholm. 

Amanda stod nr 2 i holdet og Amina blev 4 i et flot 2 års hoppehold. Amanda gik videre til ungheste-championat(1-4 år) Her blev der grovsorteret af 2 omgange. Amanda fik 2 runder inden hun måtte gå ud. 

En dejlig dejlig dag med skønne hestevenner, stort tillykke med de flotte fløjpladser, Championater, Reserve Bis og Bis vindere. Flot- flot klaret. 

Her et lille billede udpluk fra dagen- som sædvanlig knispede jeg løs.

Klik på billedet og se flere.

 

D.2-3 2010

Idag er alle heste , æsler og hunde blevet vaccineret, så skal de bare ha ormekur.

Maquita har desværre fået et lille Carsinom på halsen under manen, den er i behandling nu, men vi er meget i tvivl om vi kan tage hende med på Lørdag til Ringsted.  Øvøv hvad gør vi ???? Tænke tænke tænke......

D. 1-3 2010

Det er igen ved at være længe siden der er opdateret her på siden. Nok mest fordi de fleste bliver orienteret og opdateret på FaceBook. Hvor vi selvfølgelig også er at finde.
Vi har haft rygende travlt på Vildtplejestationen, hvilket har beslaglagt al vores fritid de sidste 2 måneder. 

Men nu starter udstillingssæsonen igen, vi deltager allerede på lørdag d. 6 marts ved Moorland Show i Ringsted.  Det er ikke blevet til så meget træning så vi håber først og fremmest på en hyggelig dag sammen med andre Hestefolk og shettervenner . Wiee vi glæder os til at se jer alle. 

Siden med vildtpleje er opdateret med lidt nyt. Der følger masser af nye billeder de kommende dage. 

28-2 2010

Søndag havde vi fælles træningsdag med stutteri Skovmosen og Tante Grøn.  Det blev til et par fantastiske timer, hvor shetterne rigtig beviste deres utrolig stabile og gennemsunde temperament. Det er en fornøjelse at arbejde med typer af så nervefaste karakterer. 

Se billeder fra dagen.
                                  

D. 7-1 2010

Vinteren er over os og det er blevet tid til at gøre status over året der er gået.

Vi har haft et forrygende udstillingsår, alle vores shetter har gjort det fantastisk godt. Ikke mindst takket være deres helt fantastiske samarbejdsvillige sind samt dygtige hjælpere som har været klar til at give en ekstra hånd når det har knebet for os selv.

Tusind TAK allesammen. 

Vinteren skulle bruges til at øve lange liner og opbygge shetternes muskulatur og kondition. Hvilket vi ikke har fået gjort så meget ved endnu pga sygdomme og operationer som har forhindret os i at være mobile i flere måneder.  Derfor bliver det helt sikkert et travlt forår og hårdt arbejde når vi går igang . Men vi ved det lønner sig at træne og tilmed er det  meget meget sjovt for både shetterne og os.;-)))))

Der er sat nye billeder ind under galleriet af vinterdyrene.

             

Vi ønsker alle et rigtig Godt Nytår - håber at alle både folk og fæ  får et super dejligt år 2010


D. 17-10 09

En dejlig efterårsdag med vores niece Anna og plejedatter Trine blev brugt på ridetur på Malika og Amy. Både børn og heste nød at være sammen.
Se  billeder fra dagen ved at klikke herunder De er også at finde under Diverse.

D.27-9 09 Deltog vi Midtjyllands Områdemøde, først var vi på stutteri besøg hos Søren og Gerda , Stutteri Skovvangen, Hedensted,. Her så vi alle deres dejlige ponyer og fik en snak omkring deres avl. Vi blev trakteret med kaffe og dejlig hjemmelavet æblekage, uhm. Bagefter kørte vi ud til Lundgård rideklub. , her blev vi budt velkommen med en dejlig velkomstdrink bagefter havde en flok ryttere strikket et fantatisk flot show sammen som blev fremført med stor dygtighed ledsaget af speak og musik. 

Bagefter stod grillmesteren klar med lækkert mad, som vi spiste i rytterstuen. Vi fik serveret kaffe og kage, derefter kunne områdemødet starte.
En fin årsberetning og stor diskussionslyst prægede mødet som ikke lige var til at få en afslutning på. Dejlig dejlig med så mange engagerede Shetterfolk. 

Tak for allertiders dag til alle og ikke mindst Søren og Gerda, Sussanne og Allan og Lundgårds for en god søndag-

Se flere billeder ved at klikke her på foto.                                 

D.20-9 deltog vi som tilskuer i Fynboskuet, det er et fantastisk dejlig sted med rigtig gode lyse forhold med masser af plads.

STORT TILLYKKE med de fortjente resultater, skønt at se jer med alle jeres dygtige ponyer. Der kom en del gode billeder ud af dagen, i kan se dem ved at klikke på Bis -vinder billedet herunder..

 

13-9 09

Et af landets mest kendte shetlænder stutterier - Stutteri Nørvang fejrede idag deres 50 års jubilæum.
Det var en helt igennem veltilrettelagt Skue hvor alt fungerede selv vejret var perfekt.  Dommerne var hentet  fra England og i kilt og munter stemning fik de bedømt ca 70  dansk avlede shetlænder. 

Stor tak og beundring til hele familien på Stutteri Nørvang for denne historiske dag. 

Vi deltog med 2 Nørvang hopper , Sønderskovs Amy med hoppeføllet Amanda ved siden og goldhoppen Dominiq. Alle 3 klarede sig rigtig godt  ikke mindst takket være alle de søde piger som mønstrede for os, Det gjorde i sku godt. 
Amy og Christina W og  fik en 6 plads, Amanda og Louise en 4 plads og Dominiq og Sara en flot 3 plads.  Og tak til jer og al den ekstra hjælp vi fik. og dejligt at en ukendt vaks pige sprang til med Amy i sidste runde. 

Klik på billedet for at se flere fotos fra dagen. Billederne er også i galleriet

                  

 

31-8 09

Hip Hip HURRA

Lørdag d. 29-8 deltog vi Føl, plag og hingstetræf i Vestbirk  Skuet var flot og utrolig vel arrangeret.

Vi havde tilmeldt 2 et års hoppeplage og 2 hoppeføl - det betød jo at vi havde 6 med. Følhopperne skulle jo osse med . 2 biler, 2 hestetrailer og hjælpere.  Selvom det ind imellem var hektisk med at holde styr på så mange gik alt efter planen - takket være Frank, Louise, Jeppe og Hanne- Hanne og Jeppe tog sig af Malika og Malou, sørgede for at begge føl blev mærket og Jeppe deltog i mønstringskonkurrence for aller første gang. GODT GÅET. Vi fik osse stor hjælp af Sønderskovs Lene til Amy da Franks kondi satte ud til finalen.
Louise mønstrede Amina, da hun er mere veltrænet end os andre. Frank og jeg tog så Amy og Amanda. Jeg mønstrede osse selv Malou  og Ariel.

Dommer var Pernille Bjerre og Poul Andersen.

Resultater fra Dagen

Amanda af Hjortholm f. 25-4 09 gik fløj med 44 p i hoppeføl holdet
Malou af Hjotholm f. 6-5 09 gik 3. p med 44 p i hoppeføl holdet.
Amina af Hjortholm f. 22-8 08 gik fløj med 44 p i et års hoppeplag
Ariel af Hjortholm f. 15-4 08 gik 9. p med 37 p i et års hoppeplag.

Alle fik nogle helt fantastiske beskrivelser, 1000 tak.

Med 3 ud af 19 i Finalen, kunne det næsten ikke blive bedre. 

Men hold da op hvor solen skinnede på os denne dag - selom det stod ned i stænger uden for !

Amanda af Hjortholm blev  BEST IN SHOW

Amina stod nr 5 i finalen og Malou stod nr 6.  i et super stærkt finalehold

Det er så fantastisk og helt utroligt-  En super-skøn oplevelse.


Klik på billedet og se flere fotos fra dagen.

 

 

1-8 09

Frank og Morten er netop hjemvendt fra deres årlige fisketur til Norge = 2 laks.
Se billeder fra deres tur under diverse eller klik på billedet herunder.

 1-8-09

Fredag d. 31Juli deltog vi i Ribe Dyrskue med Malika af Fjordglimt og hendes føl Malou og Maquita af Jægerlyst/Hjortholm.

Allertiders dag med dejligt tørvejr, hyggelige shette-venner og gode dommere. 

Malika fik 24p og ærspræmie, Maquita 23 p deltog også i ærespræmiekonkurrencen. 

Vi fik 2 smukke grønne Holmegård skåle og Eva Solo salt og Peberkværn :))) Skænket af Topdanmark  - Tusind TAK

.Se flere billeder i galleriet

 

25-7 -09   Se billeder fra landsskuet og hoppekåring i Galleriet

22 Juli

I weekenden var jeg til hoppekåring, og kun som tilskuer desværre- Ville meget gerne ha omkåret Dominiq og Amy. Men måske til næste år. De ser ellers fantastisk ud pt. 

Det var nu også spændende at være tilskuer- rigtig mange fine, typefaste shetlænder var til bedømmelse. 
Dommerne var rimelig retfærdige og var på hårdt arbejde i 3 dage.

Stort Tillykke til Stutteri Refstrup med Over All Champion og til Lille 
Rosendahl med Reserve Champ.

Tillykke til alle med de fine resultater som er lønnen for seriøs avlsarbejde og mange timers træning. 

10 Juli.

Nu er landsskuet vel overstået. Vi havde 3 fantastiske varme dage med vore heste og hestevenner. Hold da op, hvor er det hyggeligt og hårdt. 

Vores 3 årige  Maquita løb jeg til  en super 2. p med 23 p , kun lige slået af stutteri Højlunds dejlige røde 3 års hoppe som gik fløj med 23 p stort TILLYKKE til Nordjyderne.

Malika gik med sit dejlige hoppeføl Malou til en 9 plads og 22 p lige midt i følhoppe holdet. Vores kønne nabopige, Cecilie mønstrede Malika, tak for det.

Se flere billeder i galleri.

D. 13 Juni 2009

Det har stået lidt sløjt til med at få hjemmesiden opdateret, men nu lidt nyt herfra. Vores hingst Maloch ser rigtig godt ud denne sommer. Der er ikke antydning af eksem. Han har skiftet fold, væk fra de store grantræer som omkransede hele den gamle mark. Så nu håber vi de at holder, så han kan komme til Materialprøve til efterår.

Hopperne ser helt fantastisk ud, de går alle på sommergræs. 9 stk i alle aldre. 
De 2 hoppeføl fra i år er så småt startet træning og hold da op hvor er de forskellige at arbejde med !  Men skønne og helt perfekte.

Maestro, Goliane, Texas og Bette går for dem selv, Maestro ser lidt lille ud sammen med de store 1. ponyer. Men Opdraget det bliver han af dem......

En tung beslutning har vi været nød til tage. Vi har sagt farvel til Vores dejlige gamle Bianca, som i snart 20 år har givet os alle utallige rideture og fornøjelser. Hun blev med sikkerhed 23 år, men dyrlægen siger + 10. Og det er meget sandsynligt alt taget  i betragtning. R.I.P.

Ramses har vi lige sendt hjem igen, efter at ha haft ham i 8 måneder, kunne vi stadig ikke få hans papirer. Derfor kunne vi ikke bruge ham til noget på stutteriet. Gode ponyer har vi nok af, men vi har shetlændere til avl og udstilling.

De 2 ponyer fra dyreværnssagen har fået et nyt fantastisk hjem, held og lykke med dem  Rikke og Ole, håber jeres børn får stor glæde af dem i mage år .

På vildtplejestationen har der været utrolig meget  at se til i foråret. Rigtig mange dyrebørn og tilskadekommende dyr har været inde omkring. Egern, harer, rådyr, kaniner, ilder, vandrefalke, musvåger, tårnfalke, lomvie, svaner, duer, blåmejser, solsorte, musvitter, pindsvin,  fiskeørn  og de er stadig fuld hus og madninger, fodringen og flaskelam. Det bedste ved det hele er når vi lukker dyrene ud for at klare sig selv, og jeg er ikke bekymret, de skal nok klare sig, de er vilde. menneskesky og sunde  inden de slippes løs. Det sværeste er når et dyr dør eller skal aflives .... det vænner jeg mig aldrig - aldrig . aldrig til !

Men tag en tur rundt på hjemmesiden og se de dejlige billeder af dyrene på Hjortholm.

 

D 13 Juni  2009

Nu skulle hjemmesiden gerne fungere over hele linien, oplever du fejl eller mangler, så send lige en mail så jeg kan få det rettet.

D. 6 Maj 2009

Jubi- nåede lige i stalden som Malika lagde sig ned for at fole. Fik derfor hele folingen både på video og kamera. 

Kl 22.13 kom et perfekt hoppeføl til verden, kl 22.25 var hun oppe at stå kl 22.40 vandrede hun sikkert omkring. Begge har det godt og Malika er en skøn mor.

Hun hedder Malou af Hjorholm, Hendes far er Jefferson af Fjordglimt.

 

D 25-4 2009 

 

Endelig FØL, Amy folede hertil morgen et stort og meget kraftigt hoppeføl.
Sønderskovs Amy + Jefferson af Fjordglimt = Amanda af Hjortholm.

 

D 6-4 2009

Lørdag  d.4-4 deltog vi unghesteskuet i Vestbirk, sikke en dejlig dag . Sol og rigtig mange ponyer. 88 tilmeldte. Alt blev afviklet professionelt og planmæssigt, takket være dygtige arrangører. 
Vi havde vores 1 årige hingsteplag  Maestro med. han fik en 7 plads og 35 p.
vores kun  7 mdr gamle hoppeplag Amina fik også en 7 plads og 38 p.
Den 3 årige Maquita fik osse en 7 plads samt 38 p.

Maquita og Amina var dermed i finalen, som bestod af 25 super shetter. 

Stor TAK til DLG Hedensted, Stutteri Nørvang, Stutteri Sporup for de fine Ærespræmier.

 

D. 6-4 2009

Det er desværre ikke lykkedes at få alle billedmapper på hjemmesiden til at fungerer endnu ! der arbejdes forsat på sagen, så tålmodighed  og kig rundt igen.

D. 10-2 2009

På trods af influenza m.m. måtte vi altså en tur på Grindsted bibliotek idag.

Der kom en slangetæmmer med 2 af hans kvælerslanger, En han "Bandit" på ca 4 m og  19-20 kg og en Albino , Blondie af ca samme størrelse. Oliver og Trine fik lov at holde den. Trine var pavestolt oliver havde bare travlt med at styre halen og var rimelig bekymret for dens lige livlige bevægelser. Victor og Hanne blev også lune på at prøve at holde en så stor krabat. Hanne er fortabt og må ha sig et par slanger i sin zoologiske have i Bøvl.....
Se billeder under Diverse.

D. 20-1 2009

Hvis i oplever fejl og mangler på hjemmesiden, så send lige en mail. TAK

D. 18-1 2009

Så er der mange nye billeder.
Under diverse er der dejlige papegøjebilleder, de siger ikke helt så meget som Pippi virkeligheden gør. Pippi taler dagen lang, har et ordforråd som et 3-4 års barn. Men hun kan tilmed imitere alle lyde og forskellige personer både nøjagtig tonefald - man kan ikke høre forskel. Ret hyggeligt lige nu sidder hun og synger "du er så smuk og dejlig"
og gir du et kys. Åh-nej båtnak, du er lækker. osv. Underholdende.

Der er nye billeder i Galleriet under stutteri Hjortholm. Leg på folden. Alle bold og action billeder her er fanget af fotograf Anna Zink Mortensen. Tjek også hendes http. www.zinkmortensen.dk

Vores udstillings kalender er færdig se under udstillinger hvor vi håber på at komme i år.

 

D. 4-1 2009

GODT NYTÅR 

Vi er nærmest gået i hi og bruger alt for meget tid inden døre, meget mod vores vilje. Men dagene er korte og det er nærmest ikke til at nå alt det vi gerne vil. ! 
Alle de små sorte ligner mildest talt olietønder på stolper. de er nærmest  ikke til at kende fra hinanden. Jeg er igang med lange liner træning med Amy og Maquita. Det går godt Med Amy modsat Maquita som bestemt ikke bryder sig om gjorden.

Vi får ikke trænet med dem alle, desværre. Men med 10 shetter som alle udstilles og vores vallak Bette og 3 Kat 1 heste, er det nærmest umuligt. Vi ser at de leger og opdrager på hinanden i folden. De er alle meget sociale og tamme, de kommer med det samme og står i en kødrand for at komme tættest på en krammer.

Vores 2 æsler er perlevenner med føllene især. De gnubber og leger en del sammen. Æslerne er tit ude og køre for vogn, de er så dejlig nemme.

Vi er også så småt i gang med at lave udstillingsplan for 2009, men det er noget af en puslespil at få til at gå op med arbejdstider og børn. 

Men vi arbejder på den og den vil komme her på siden. Vi glæder os rigtig meget til at komme rundt og møde alle vores hestevenner. 

Vi ses i hvert fald til plagskue i Østbirk, Landsskue i Herning, Hoppekåring i Randers,
50 års Nørvang jubilæum i Odder, Materialprøven,  og Kimberskuet i Aars.

 

D. 28-10 - 08

Endelig er vi på nettet med en hjemmeside igen - men den er langt fra færdig. Men med stor hjælp og tålmodighed fra vores søde ven Anna zink-mortensen. er der håb om at den blir det. -Men bær over med diverse mangler - ting tar tid.......

D. 19-10 -08

En regnfuld lørdag tog vi på stutteri besøg hos Stutteri Hola i Viborg.
Gustav og Julie viste os rundt til alle de mange Shetter. Sidste optælling
gav 128 shetlændere i alle farver. Alt var sat i system og Gustav kunne navne og blodlinier på dem alle. En ret imponerende ting var at de alle kom galloperende hver gang Gustav dyttede. Hypperne var også tamme og meget tillidsfulde.
Men sikker et stort stykke arbejde hver dag at tjekke så mange heste i folde rundt om hele Viborg. 
Vi faldt pladask for et par stykker, rigtig mange ville vi gerne have med hjem, nu må vi se om vi får lov at købe et føl og en 3 års hoppe.

Stor tak til Julie og Gustav for en super dag trods regnvejr.

Indhegning med følhopper.

 D. 12-10 -08

Vi var med på en kigger til årets store Marterialprøve for Shetlændere afholdt på Brædstrup Rideskole. Der var rigtig mange flotte shetter tilstede. men det der gjorde det største indtryk, var helt bestemt det kæmpe træningsarbejde der var gjort forud for denne dag. Både fremvisere og heste skulle være iorden. Da begge bliver bedømt og karakterene sammenlagt afgør om man er bestået. Hermed stort tillykke til alle med de fine resultater.

Stutteri Refstrup. Gadbjerg.

D. 4-10 -08

Netop hjemvendt fra Kimberskuet, årets sidste store dyrskue i Aars Vi deltog med Malika og hendes 4 mdr gamle føl Maestro og Maquita vores 2 års hoppeplag. Vi havde en helt fantastisk dag, trods regn og hagl. Vi var meget gennemblødte efter flere timer ude i det vejr, banerne var nærmest umulige at mønstre på. Hestene gik det dog rimeligt godt for. Malika var godt nok ikke meget for at skulle trave i mudderet, hun er FIN på den! 

Malika fik 23p nr. 3/12 og i finalen.

Maestro fik 23p og gik videre blandt de 5 der fik chancen til finalens følkonkurence. Der deltog vel12-15 føl i den indledende konkurrence.

Maestro blev nr.4 af de 5 på tværs af alle racer repræsenteret.

Maquita fik 24p og blev nr 2/ 4 og stod ca i midten i finalen 7-8plads.

Alt i alt en super afslutning på vores udstillings sæson. 

Tak for i år. 

                                    

D. 21-09-08
Amina var i byen til sit første show d. 21 - 9 2008 godt 5uger gammel.
Hun deltog i Fynbo-skuet hvor alt bare fungerede og tilmed super gode forhold for mennesker og dyr..
Der var 58 shetter tilmeldt føl og plag-skuet.
Amina gik fløj i sit hoppeføl hold på 12 og fik 42 p,  JUBI
Dermed i FINALEN, her var der 19 super flotte hypper at kæmpe med og vi troede helt ærligt at vi blev sendt ud som de første. Men lille Amina overraskede helt sublimt og spadserede afsted det bedste hun havde lært.        

Hun var oppe imod de absolut bedste i både 1 og 2 års   shetter.             
Hun blev nr 3 i FINALEN.
Kun overgået af en super smuk 2 års hoppe fra Stutteri Whirsgården som reservechampion og Stutteri Hola´s superstærke 2 års Hingst som blev Best In Show.
Tillykke til jer alle med de velfortjente resultater.
Tusind TAK for de smukke ærespræmier skænket af Stutteri Skovmosen og Stutteri Whirsgården.

Kontakt

Stutteri Hjortholm
Morsbøl Skolevej 
Grindsted

    

Tlf: 2860 7023       
Tlf: 3035 4803

Mail: hjortholmida@stofanet.dk

franklaugesen@gmail.com